Gornjepetrovski policisti zasegli orožje, policisti obravnavali goljufiji

Pomurski policisti so tudi tokrat imeli kar nekaj dela. Policisti policijske postaje Gornji Petrovci so zasegli orožje, že sicer pa so pomurski policisti obravnavali dva primera goljufije na škodo podjetja in fizične osebe.
Med hišno preiskavo zaseženo orožje

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so včeraj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 64-letnem občanu. Pred preiskavo je občan policistom sam izročil orožje, malokalibrsko puško znamke Carabin Automatique z nabojnikom in 157 kosi nabojev.

Med hišno preiskavo, ki je bila v mesecu avgustu pri 45-letnem občanu pa so policisti iz Gornjih Petrovcev zasegli 103 malokalibrskih nabojev, 35 petard znamke Pirat, gumijasto palico, nunčake, 4 dimne naboje, puško neznane znamke in kalibra, pištolo znamke Autom. pistoll, kalibra 8 mm in starejšo pištolo neznane znamke in številk.

Po ugotovljeni kategorizaciji orožja sledi zoper oba kršitelja ustrezen ukrep. (podan predlog prekrškovnemu organu).

Goljufije

Policisti so včeraj obravnavali dva primera goljufije, ko sta podjetje in fizična oseba preko izvajalca poštnih storitev prejela priporočeno pošiljko z odkupom v vrednosti 59,97 evrov, katero sta plačali. Po pregledu vsebine pisma je bilo ugotovljeno, da gre za prevaro, saj storitve niso bile naročene. V dopisu je navedena spletna stran www.pogodba.org, pošiljatelj pa DAVČNI IN PRAVNI INŠTITUT.EU, 1000 Ljubljana.

Dne 5.9.2018 so pomurski policisti obravnavali že en primer take pošiljke, ki jo je prejela fizična oseba.

“Policisti svetujemo, da takšne pošte ne prevzemate, če je ne pričakujete, odložite morebiten prevzem pošiljke na kasnejši čas in prej podrobno preverite pošiljatelja. V kolikor ste pa to že storili, dejanje prijavite na najbližjo policijsko postajo.”