Goričko: Na Pertoči bodo zgradili skakalni center

Na Pertoči na Goričkem, kjer imajo že leta 35-metrsko skakalnico, načrtujejo gradnjo skakalnega centra. Glede na sprejeta proračuna za leto 2021 in 2022 v občini Rogašovci v načrtujejo šest večjih investicij, kar tri so povezane s športom. Med omenjenimi tremi je tudi skakalni center.
Okrog 400 tisočakov želi Občina Rogašovci nameniti za skakalni center na Pertoči na Goričkem. Z tem denarjem bi bile zgrajene tri skakalnice, javna razsvetljava in sodniški stolp, pa tudi prostor za gledalce, dostopne poti ter komunalno infrastrukturo. Po besedah župana Občine Rogašovci, Edvarda Mihaliča, bo del sredstev prispevala tudi Smučarska zveza Slovenije. Takšen projekt je za majhno občino Rogašovci, ta namreč šteje okrog 3.000 prebivalcev, zagotovo zelo zanimiv, saj ciljajo na športni turizem in predvsem promocijo kraja, pa tudi samega športa.

Skakalnice bi bile 10, 20 in 30-metrske. V pokrajini od Muri zanimanje za tovrsten šport menda je, a možnosti za treniranje doma ni. Zaenkrat na omenjenem prostoru stoji 35-metrska skakalnica, ki je v minulih letih že privabljala obiskovalce od blizu in daleč. Leta 2013 je rekord omenjene skakalnice s skokom blizu 34 metrov postavil Timi Zajc, kasneje pa je postal vzornik številnim nadobudnim skakalcem. Po poročanju RTV Slovenija so postopki v zaključni fazi, vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja pa naj bi bila oddana predvidoma do konca tega meseca.

Tamkajšnji župan si želi, da bi skakalni center bil regijski projekt, s podporo vseh Občin. A, če bo drugače, bodo denar zagotovili sami s pomočjo Smučarske zveze Slovenije. 200 tisočakov bi bil delež Občine, 200 tisočakov pa delež Smučarske zveze Slovenije. Če bo vse po sreči, bodo objekti nared leta 2023.