Goričko: Med hišno preiskavo zasegli drogo

Pomurski policisti, natančneje policisti policijske postaje Gornji Petrovci so bili pri svojem delu tokrat znova uspešni. Med hišno preiskavo so namreč zasegli domnevno prepovedano drogo.
Policisti PP Gornji Petrovci so danes skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP PU Murska Sobota na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo pri 39-letnem občanu iz območja Goričkega. Med hišno preiskavo so policisti našli in zasegli 10 PVC vrečk posušenih rastlino zeleno rjave barve – vršičke, katerih teža je okrog 0,5 kg in 5 sadik rastline zelene barve, ki merijo v višino od 85 – 120 cm.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi s strani NFL bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju od 1 do 10 let.