Golijada v Šmartnem ob paki

150 ljubiteljev nogometa je včeraj na nogometnem stadionu v Šmartnem ob paki videlo pravo golijado. Včeraj ob 16.00 uri se je namreč med domačo ekipo in ekipo Nafte 1903 pričelo srečanje 7. kroga druge državne lige. Zmago so domov odnesli Lendavčani in domačim kar desetkrat zatresli mrežo.
Saj ni res, pa je! Ekipa iz Lendave je v gosteh, v Šmartnem ob paki pokazala kako se igra nogomet pod lendavskimi goricami in domači ekipi kar desetkrat zatresla mrežo. Kakih 150 ljubiteljev nogometa je videlo povsem deklasirano domačo ekipo, Lendavčani pa so praktično brez predaha zabijali. Statistično gledano, so Lendavčani zabili gol na vsakih devet minut, med tem, ko domača enajsterica Lendavčanom ni bila kos. Mreže Lendavčanom niso zatresli niti enkrat, njihova težava pa je bila predvsem lendavska obramba, mimo katere jim nikakor ni uspelo priti.

Nove tri točke so na trenutni prvenstveni lestvici poskrbele za lep korak navzgor. Nafta 1903 se trenutno s 17. točkami nahaja na 2. mestu prvenstvene tabele, na lestvici strelcev pa najvišje kotira zadnje čase vsem dobro poznani “Miši,” ali Meshack Izuchukwu Ubochioma. Na lestvici strelcev ima slednji vknjiženih šest zadetkov. Modro-bela zasedata tudi četrto in peto mesto. To sta Jaka Bizjak (4.) in Nermin Haljeta (5.). Naj omenimo še, da je včeraj popoldan šlo za sploh prvi obračun med tema kluboma v članski konkurenci. Lendavčani tako še naprej veljajo za neporažene.

Prvi zadetek je padel v šestnajsti minuti. Iz enajstih metrov je bil uspešen Jaka Bizjak. Veselje domačih se še ni prav poleglo, ko je tri minute kasneje mrežo domačih zatresel Meshack Izuchukwu Ubochioma. Vnovič je Jaka Bizjak bil uspešen v 27. in v 28. minuti, rezultat prvega polčasa pa je postavil Nermin Haljeta z zadetkom z 0:5. Osem minut po začetku drugega polčasa je v polno vnovič zadel Jaka Bizjak, v 59. minuti je bil uspešen Lucian Pozsgai. Nermin Haljeta je mrežo vnovič zatresel mrežo domačih v 67. minuti, deset minut kasneje je bil uspešen Vedran Vinko, minuto pred zaključkom srečanja pa vnovič Nermin Haljeta.

Šmartno ob Paki – Nafta 1903 0:10 (0:5)

Za Lendavčane so v polno zadeli: Jaka Bizjak (16 – 11m, 27, 28, 53), Meshack Izuchukwu Ubochioma (19), Nermin Haljeta (43, 67, 89), Lucian Pozsgai (59) in Vedran Vinko (76).