Glamping pri ZTR: Na Občino tokrat prispele tri ponudbe, začenja se tudi bitka s časom

Občina Lendava je v sredo, 25. marca objavila javno naročilo za gradnjo glamping nastanitvenih enot pri Kolesarskem centru Murania v Čentibi, v okviru projekta IronCurtainCycling. Na občino so prispele štiri ponudbe, vse pa so presegale razpoložljiva finančna sredstva, Občina pa je vse ponudbe zavrnila in postopek zaključila. En ponudnik je pri tem celo odstopil. 2. junija je Občina objavila novo javno naročilo, tokrat so bile oddane tri ponudbe, najugodnejši je bil Legartis.
Kar se tiče gradnje omenjenih glamping enot v Čentibi, tik ob prostorih Zavoda za turizem in razvoj oz. kolesarskega centra Murania, je iz tega nastala že prava mala zgodba. Kot kaže, bo tokrat gradnja le stekla, saj so ponudbe po tem, ko je Občina Lendava v drugem javnem naročilu zapisala, da so objekti lahko bistveno enostavnejše izvedbe kot je to bilo zapisano v prvem javnem naročilu, bistveno realnejše. Tokrat so se na javno naročilo prijavila tri podjetja, najugodnejšo ponudbo pa je dal lendavski Legartis. Že sicer pa se ob tem začenja tudi bitka s časom. Projekt namreč mora biti izveden najkasneje do 31.7.2020, saj je zaključek izvedbe del vezan na zaključek projekta IronCurtainCycling. V primeru, da se to do takrat ne zgodi, se evropski projekt šteje kot neuspešen -pri tem je potrebno poudariti da je v slednjega vključen še madžarski partner in prav Občina Lendava bo tista, ki bo v primeru neuspeha morala vrniti več kot milijonska sredstva.

Tudi v tokratnem, drugem javnem naročilu, Občina Lendava v okviru omenjenega projekta naroča gradnjo štirih nastanitvenih enot (manj zahtevne enote za kratkotrajno nastanitev), ki se priključijo na gospodarsko javno infrastrukturo. V prvotnem javnem naročilu, v katerem je projekte pripravilo podjetje PG Inženiring iz Kuzme, je bilo navedeno, da so omenjene nastanitvene enote lesene hiške s konopljinim polnilom, glinenim ometom ter kritino iz trstike. Na občino so prispele štiri ponudbe -najdražja je znašala 451.931 evrov najcenejša pa “le” 336.068 evrov, a so vse ponudbe bile previsoke. Občina je takrat ponudbe zavrnila ter postopek zaključila ter za tem objavila novo javno naročilo iz katerega je moč razbrati, da bodo sedaj v redu enoprostorski objekti modularne oziroma kontejnerske izvedbe, kar pomeni objekti iz kovinske konstrukcije z leseno oblogo in z opečno kritino (bobrovec).

Najugodnejšo ponudbo je torej, kot smo že zapisali, poslal lendavski Legartis. Slednji bi projekt izvedel za 238.770 evrov, drugi ponudnik je bilo podjetje Pavčnik d.o.o. iz Dola pri Hrastniku, ki bi projekt izvedlo za 256.410 evrov in najdražji ponudnik, podjetje Lesnina MG oprema iz Ljubljane za 333.982 evrov.