Gergely Kocsárdi: “S tretjim mestom smo zadovoljni”

2. državna nogometna liga se je s tekmami 22. kroga tudi uradno zaključila. Modro-beli so zmagali v Velenju in si s tem zagotovili tretje mesto na prvenstveni tabeli, Lendavčanom pa so iz rok spolzele tudi kvalifikacije za prvo državno ligo. Navkljub vsemu, vodstvo lendavskega drugoligaša poudarja, da je s tretjim mestom zadovoljno.
In je za nami. Še ena sezona v drugi državni ligi namreč. Šlo je za sezono, ki je bila v znamenju ukrepov koronavirusa, skorajšnji popolni prekinitvi drugoligaškega tekmovanja in še bi lahko naštevali. Modro-beli so prvenstvo zaključili na tretjem mestu prvenstvene tabele, saj so zbrali 44 točk, drugouvrščena Krka, ki se bo borila v kvalifikacijah prihajajočo nedeljo 45, prvouvrščeno Radomlje pa 50. Če pogledamo je razlika med drugo in tretjeuvrščenim zgolj točka, razlika med prvo in tretjeuvrščenim znaša šest točk, a kljub temu ta niti ni tako visoka. Odločilno bi tukaj lahko bilo zgolj kakšno srečanje ali dve.

“Z minulo sezono smo zadovoljni, pa čeprav čez zrcalo pandemije koronavirusa. Veseli smo, da smo lahko prvenstvo odigrali do konca. Igralcem kapa dol za dosežene rezultate v spomladanskem delu prvenstva. Prav slednji so se, ne glede na vse nevšečnosti borili in igrali za barve kluba. Po dobrih izidih se nam je uspelo dvigniti na tretje mesto drugoligaške razpredelnice,” je dejal Gergely Kocsárdi, direktor nogometnega društva Lendava 1903. “Nekaj točk smo zares izgubili na srečanjih kjer smo imeli veliko priložnosti, da dosežemo zmago oz. osvojimo ves izkupiček. Če se to ne bi zgodilo, bi sedaj lahko igrali kvalifikacije za prvo ligo,” je še dejal Kocsárdi.

Začetek priprav za naslednjo tekmovalno sezono so pri lendavskem drugoligašu predvideli za 21.6.2021. Po neuradnih informacijah bi se prihodnja prvenstvena sezona pričela že 31.7.2021, a to seveda še ni potrjeno. Do začetka prvenstva bodo modro-beli, kot je to že v navadi, odigrali tudi nekaj pripravljalnih srečanj, sledijo tudi dogovori okoli igralskega kadra. “Do začetka prvenstva želimo imeti 90 odstotkov jasno sliko glede igralskega kadra,” so poudarili pri Nafti 1903.