Gasilska zveza Ljutomer v znak zahvale prejela 12 tisočakov

Največji požar v Pomurju doslej. Z ognjem, ki je 8.6.2017 zvečer zajel 2.000 kvadratnih metrov veliko halo podjetja za predelavo odpadnih sveč v ljutomerski industrijski coni, se je vse do drugega dne zjutraj borilo čez 350 gasilcev. Posamezne manjše plamene so gasilci gasili še nekaj dni, pri gašenju je pomagal tudi helikopter slovenske vojske.
“V zvezi s požarom v obrtni coni v Ljutomeru dne 8.6.2017 so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Požiga po 222/I členu KZ-1. Kriminasti nadaljujejo z zbiranjem obvestil,” je za medije v sredini lanskega septembra zapisala tiskovna predstavnica PU Muska Sobota, Suzana Rauš.

Gasilski zvezi Ljutomer dvanajst tisočakov

Podjetje Eko Plastkom je gasilcem, v znak zahvale za pomoč in hitro odzivnost, podarilo donacijo v vrednosti 12.000 evrov. Kot je povedal Marjan Kostanjevec, iz omenjenega podjetja, se zavedajo, da to ne bo povrnilo celotne škode, ki so jo gasilci utrpeli, vendar želijo, kot družbeno odgovorno podjetje vsaj malo pomagati. Podjetju se je za donacijo, s katero bodo krili vsaj nekaj nastalih stroškov, zahvalil predsednik Gasilske zveze Ljutomer, Andrej Rus.

Več podrobnosti o preiskavi sicer še ni znanih. Podjetje Eko Plastkom je že pridobilo dovoljenje za rušitev objekta, obrat v Ljutomeru pa bodo zaprli.