Gasilci včeraj imeli polne roke dela

Poleg nekaj požarov, so Pomurski in Prleški gasilci včeraj popoldne polne roke dela imeli z odpravljanjem posledic vetroloma. Sunki vetra so v obeh pokrajinah dosegali 70-90 km/h, najmanj eno hišo je odkrilo v Lendavskih in najmanj eno v Dolgovaških Goricah.

– Ob 7.08 so v Cvenu, občina Ljutomer, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cven so počakali da so saje dogorele in pregledali okolico dimnika.

– Včeraj ob 9.22 sta v križišču za Splošno bolnišnico v Murski Soboti trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem in zavarovali kraj dogodka. Reševalci PHE Murska Sobota so dve poškodovani osebi prepeljali v bolnišnico.

– Ob 15.53 je izven naselja Veržej, občina Veržej, začela goreti suha trava v v obcestnem jarku. Gasilci PGD Veržej so pogasili gorečo travo.

–  Ob 19.01 so v Mejni ulici v Tropovcih, občina Tišina, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Tropovci so varovali okolico hiše med tem, ko so gasilci PGD Tišina pregledali dimnik in s prahom pogasili saje.

– Ob 15.02 je na relaciji Ljutomer – Cezanjevci veter nagnil dve drevesi nad cestišče. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Nograd – Lotmerk iz Ljutomera.

– Ob 16.00 je nekoliko izven naselja Velika Polana v smeri Gomilica veter nagnil električni drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor.

– Ob 16.44, Izpad daljnovoda Ljutomer – Presika. Brez električne energije je 1922 odjemalcev.

– Ob 18.29 je v Branoslavcih, občina Ljutomer, prišlo do motnje oskrbe z električno energijo. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor.

– Ob 18.42 je v naselju Slamnjak, občina Ljutomer, veter podrl drevo čez cesto. O dogodku je bilo obveščeno podjetje NOGRAD – LOTMERK

– Ob 19.02 je nekoliko pred naseljem Veržej iz smeri Dokležovja veter podrl drevo čez cesto. O dogodku je bilo obveščeno CP Murska Sobota.

– Ob 19.09 je med naseljema Lukavci in Ključarovci, občina Križevci, veter podrl telefonski drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Telekom.

– Ob 19.17 je v naselju Ilovci, občina Ljutomer, veter podrl drevo čez cesto. Posredovali so delavci podjetja NOGRAD – LOTMERK, ki so drevo odstranili.