Gasilci v pokrajini ob Muri včeraj posredovali kar nekajkrat

V pokrajini ob Muri je včerajšnji četrtek kar nekajkrat bilo moč slišati zavijanje gasilskih siren. Pomurski gasilci so največ dela imeli z ognjenimi zublji na prostem.
Pomurski gasilci so včerajšnji četrtek posredovali nemalokrat. Največ dela so imeli z ognjenimi zublji v naravi, saj številni občani kljub prepovedi kurjenja v naravi, ta velja od minulega ponedeljka, opozoril ne upoštevajo. Že sicer pa so gasilci včeraj obravnavali eno prometno nesrečo, odprli vrata stanovanja v katerem je občanka storila samomor in pogasili ogenj v stanovanju.

Včerajšnji dan je kot prva posredovala poklicna gasilska enota Nafte Lendava. Ob 01.16 je v Črenšovcih prišlo do prometne nesreče, v kateri k sreči ni bilo poškodovanih. Prisotni poklicni gasilci Nafte Lendava so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč policiji in razsvetljevali kraj dogodka.

Včeraj ob 10.56 uri je izven naselja Pertoča v občini Rogašovci zagorela suha trava in grmičevje. Požar je zajel okrog dva hektara površine. Pogasili so ga gasilci PGD Pertoča in PGD Sveti Jurij.

Včeraj ob 11.14 uri so v stanovanjskem bloku v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota v prisotnosti policistov odprli vrata stanovanja, v katerem so našli mrtvo osebo. Ženska, ki je do pred kratkim živela in odraščala v Petišovcih, je storila samomor.

Včeraj ob 13.46 uri je v stanovanjskem bloku v Murski Soboti zagorelo v dvosobnem stanovanju. V požaru se je poškodovala stanovalka. Reševalci nujne medicinske pomoči so jo odpeljali v splošno bolnišnico Murska Sobota. Gasilci PGD Murska Sobota so požar pogasili, pomagali stanovalcem pri umiku iz stanovanj na balkone in rešili dve domači živali iz zakajenih stanovanj. S pomočjo izpihovalnika so izpihali dim iz hodnikov in stopnišča. V intervenciji so jim z izolirnimi dihalnimi aparati pomagali tudi gasilci iz PGD Bakovci. Ogenj je stanovanje popolnoma uničil.

Včeraj ob 16.04 je izven naselja Dolenci v občini Šalovci gorelo na zaraščeni grmičasti površini. Gasilci PGD Dolenci in PGD Šalovci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.

Včeraj ob 17.33 je v naselju Gerlinci v občini Cankova zagorela suha trava. Gasilci PGD Gerlinci so požar pogasili.