Gasilcem zaupa 98,6 odstotkov vprašanih

Z raziskavo Trusted brand, ki je namenjena predvsem ugotavljanju prepoznavnosti blagovnih znamk med Evropejci, Revija Reader’s Digest Slovenija poleg zaupanja v blagovne znamke izmeri tudi zaupanje v institucije, kdo so zaupanja vredne osebnosti in zaupanje v poklice.

Po tej raziskavi so v Sloveniji so že leta zapored gasilci najbolj zaupanja vreden poklic. Po zadnji raziskavi, ki jo je opravila Mediana na vzorcu 7400 naključno izbranih naročnikov revije, gasilcem zaupa 98,6 odstotkov vprašanjih.

“Med najbolj zaupanja vrednimi poklici so gasilci še bolj utrdili svojo prednost, zaupa jim pol odstotne točke več anketiranih kot lani. Povečalo se je zaupanje v pilote in medicinske sestre. Na četrtem mestu so kmetovalci, ki jim je zaupanje od lanske raziskave padlo za 0,3 odstotne točke. Na petem mestu so lekarnarji z največjim padcem med prvimi petimi najbolj zaupanja vrednimi poklici, in sicer za 2,7 odstotne točke.” so pri Reader’s Digest Slovenija zapisali v sporočilu za javnosti.

V Sloveniji je v raziskavi Trusted Brand 2016, ki jo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana, sodelovalo 7.400 naključno izbranih slovenskih naročnikov revije Reader’s Digest Slovenija.