Gaberje: Pokončal najmanj 12 zajcev, jih obglavil, odrl in odvrgel v naravi

Na naš elektronski poštni naslov se je včeraj obrnila bralka (ime in priimek sta znana uredništvu), ki je med sprehodom pri reki Muri v Gaberju naletela na žalosten prizor. Po bralkinem mnenju je nekdo pokončal, obglavil in odrl najmanj 12 kun ter neodgovorno odvrgel v naravi. Kasneje se je izkazalo, da je šlo za zajce.
Na pokončane in odrte kune je včeraj v popoldanskem času pri sprehodu ob reki Muri v Gaberju naletela naša bralka. Ta se je obrnila na nas, kot sama pravi, zaradi neodgovornega ravnanja soobčana, ki je kadavre zajcev kar odvrgel. Ta je med drugim ugibala, ali se je dejanje zgodilo pred kratkim, saj je kri bila sveža, muh pa ni bilo moč videti. V neposredni bližini je bralka opazila še črno vrečo, okrog katere so letale muhe, iz nje pa naj bi štrlela živalska noga. Vreči se sicer, kot pravi, ni želela približati.

Ali bo storilec, če ga seveda najdejo, za svoje dejanje odgovarjal ali ne, trenutno ni znano. V primeru obešenih in odrtih lisic v Strmcu pri Laškem lanskega aprila, sta policija in Lovska zveza Slovenije zapisala naslednje: “V omenjenem primeru ne gre za kaznivo dejanje,” na Lovski zvezi pa so povedali, da je to običaj iz preteklosti, ko so lisico odrli za kožuh, kadaver pa obesili in tako krmili ptice. Primer je preiskal tudi lovski inšpektor, ki ni ugotovil nepravilnosti.

Tudi tokrat se je v Gaberje, po naši objavi, podal lovski inšpektor s policijo. Izjavo še čakamo …