FURS zaradi številnih nepravilnosti zapečatil gostinski lokal v Bogojini

Neizpolnjevanje davčnih obveznosti lahko podjetja in podjetnike precej drago stane, ne le v smislu finančnih glob, temveč tudi v smislu prenehanja dejavnosti. Zaradi številnih nepravilnosti je FURS zapečatil gostinski lokal v Bogojini.

Finančni urad Murska Sobota je v gostinskem lokalu v Bogojini minuli torek izvedel ukrep prepovedi opravljanja dejavnosti in zapečatenja poslovnih prostorov, zaradi neizpolnjevanja davčnih obveznosti. Povod za zapečatenje gostinskega lokala je bila nepredložitev REK obrazcev, to so obrazci, preko katerih se obračuna davčni odtegljaj, neplačil davčnih obveznosti in posledično naraščajočega davčnega dolga.

Tukaj pa se zgodba seveda ni končala, saj je samostojna podjetnica, ki je delovala v gostinskem lokalu, v novembru 2015 prenesla dejavnost na družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), v kateri je sama direktorica. V družbi je samo še nadaljevala z neizpolnjevanjem davčnih obveznosti, poslovala pa je tudi brez poslovnega računa.

FURSU tako ni preostalo drugega, kot da gostinski lokal zapre, omenjeni podjetnici pa prepove danaljnje opravljanje dejavnosti. To pa seveda ni vse, saj bo temu najbrž sledila še kakšna globa in obisk pri še kakšnem drugem državnem organu.