Fotografski natečaj Občine Dobrovnik: Prvo mesto Tadeju Ajlecu

Občina Dobrovnik je prvi oktobrski dan razpisala fotografski natečaj na temo znamenitosti in čudovita narava v Občini Dobrovnik. V poštev so prišle vse fotografije, ki so posnete v treh naseljih občine, to so: Dobrovnik, Strehovci, Žitkovci. Skupno je na natečaj prispelo 21 fotografij večih avtorjev, razglasitev pa je potekala včeraj kar preko socialnega omrežja Facebook.
“Na natečaju so lahko sodelovali ustvarjalci, starejši od 15 let. Vsak avtor je lahko prijavil samo eno fotografijo na dano temo, Občina Dobrovnik pa je natečajne fotografije sprejemala preko elektronske pošte, ali preko drugih medijev (CD, DVD, USB) vključno z osnovnimi podatki avtorja. Fotografije so lahko bile v barvni ali črno-beli tehniki, morale so biti letošnje, posnete pa so lahko bile v različnih perspektivah,” so sporočili organizatorji. Fotografije so ocenjevali uporabniki Facebookove strani Občine Dobrovnik.

Fotografija, ki je prejela največ glasov je seveda bila zmagovalna. Prvo mesto si je tako prislužila fotografija Tadeja Ajleca, ki je s pomočjo brezpilotnega letalnika (drona) fotografiral Bukovniško jezero. Drugo mesto je zasedla fotografija Rajka Horvata, ki je fotografiral Bukovniško jezero iz človeku običajne perspektive, na tretjem mestu pa je pristala fotografija Sandre Nemec, ki prikazuje “oddih za oči ob pogledu na kapelico sv. Vida,” le streljaj oddaljeno od bukovniškega jezera. Fotografije bodo med drugim pripravljene tudi za fotografsko razstavo.

“Zmagovalec je prejel denarno nagrado v višini 100 EUR. Drugo uvrščeni je prejel denarno nagrado v višini 80 EUR, tretjeuvrščeni pa je prejel denarno nagrado v višini 50 €. Kraj in datum podelitve nagrad bo naknadno sporočen po elektronskem naslovu prijavljenega na natečaj, katerega so udeleženci navedli ob objavi fotografije na spletni strani,” so še sporočili iz Dobrovnika.