Fotografska razstava “Evropska sredstva povezujejo” na Slovenski ulici v Murski Soboti

Fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo, se je minuli torek preselila v Mursko Soboto. Dežela Mure, bogate arhitekture in naravnih znamenitosti bo tako do 18. junija bogatejša še za fotografsko razstavo. Ureditev razstave je bila sofinancirana z evropskimi sredstvi.
Služba Vlade Republika Slovenija za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z občinami pripravila fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo. Razstava gostuje v več razvojnih regijah do konca junija 2021, nato pa se bo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU preselila na Brdo pri Kranju. Z razstavo želi Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih.

Evropska sredstva nas namreč povezujejo na različne načine, vsak dan in na vsakem koraku. Povezujejo nas, ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, ko prečkamo most ali takrat, ko pustimo avto na P+R parkirišču in se s kolesom odpeljemo v službo. Evropska sredstva povezujejo otroke na urejenih igriščih, šolajočo mladino pri številnih dejavnostih, starejše pri druženju z mladimi, zaposlene pri vsakodnevnem delu. Evropska sredstva nas povezujejo pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pri pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških idej. “Evropska sredstva nas povezujejo preko tisočih projektov, ki smo jih ustvarili skupaj. V vsaki občini, v vsaki regiji, širom po Sloveniji,” so zapisali.

Na fotografski razstavi je predstavljenih samo nekaj lepih in uspešnih zgodb iz vseh 12 razvojnih regij, ki jih v Sloveniji pišemo z evropskimi sredstvi. Razstava je nastala v sodelovanju z občinami Benedikt, Celje, Cirkulane, Grosuplje, Krško, Ljubljana, Lukovica, Mirna Peč, Murska Sobota, Novo mesto, Ribnica, Semič, Šentjur in Velika Polana in upravičenci sofinanciranih projektov.

Murska Sobota se na razstavi predstavlja s projektom Vrata v Pomurje.