Fotografija Čentibčana Kristijana Jesenovića pristala v spletni izdaji revije National Geographic

Včerajšnjo soboto je v spletni izdaji izjemno priljubljene, priznane in predvsem znane poljudnoznanstvene revije na svetu, National Geographic, ki deluje na naslovu nationalgeographic.com, pojavila fotografija Čentibčana Kristijana Jesenovića, sicer poznanega odličnega fotografa.
“My picture in article on nationalgeographic.com. Happy as hell,”* je bila prva reakcija Kristijana Jesenovića iz Čentibe na Facebooku na članek, v katerem so včeraj objavili njegovo fotografijo Svetega Tomaža s cerkvijo na hribu, v meglicah oziroma nizki oblačnosti. Fotografija je med drugim tudi naslovna fotografija omenjenega članka, ki opisuje našo državo v dvajsetih osupljivih fotografijah, med katerimi je tudi Jesenovićeva.

Nedvomno gre za več kot odlično fotografijo, ki se je ne bi branili niti najboljši fotografi sveta. Vsak avtor mora na prošnjo National Geographica potrditi izvor fotografije, nam je včeraj zvečer na kratko dejal Jesenović, ki je med drugim tudi član Foto-video kluba Lendava in ki ima v svoji zbirki lepo bero laskavih odlikovanj, kar se fotografije tiče. Ta je na zadnje postal lastnik laskavega odlikovanja, ki ga podeljuje Mednarodna zveza za fotografsko umetnost. Gre za naziv AFIAP (Artist FIAP).

Kristijana fotografija zanima že od nekdaj, resneje pa se ji je začel posvečati pred 10 leti. Najbližje mu je krajinska fotografija, občasno pa izziv najde tudi v drugih vejah fotografske umetnosti. Je eden izmed ustanovnih članov Foto-video kluba Lendava in prejemnik številnih mednarodnih fotografskih nagrad, med katere je včeraj dodal še novo. Njegova dela so med drugim že bila objavljena tudi v mednarodnih publikacijah.

* Moja fotografija v članku na nationalgeographic.com. Srečen kot vrag