FOTO: Župan sprejel čebelarje Čebelarskega društva Lendava in Kapca

Minuli vikend, natančneje v soboto, je lendavski župan Balažek v veliko sejno dvorano lendavske Občine sprejel čebelarje iz čebelarskega društva Lendava in Kapca. Župan je čebelarje sprejel v duhu nedavne razglasitve Svetovnega dne čebel.
Sprejema sta se udeležila tudi podžupana Občine Lendava in predstavnica Dvojezične osnovne šole 1 Lendava. Župan Balažek je v svojem nagovoru čestital vodstvu čebelarskih društev za zasluge pri razglasitvi svetovnega dneva čebel, med drugim je pohvalil aktivnosti čebelarjev ter ob tem nanizal aktivnosti občine za ohranjanje čistega okolja.

O pomembnosti nedavno razglašenega svetovnega dneva čebel je med drugim spregovoril tudi predsednik ČD Lendava Štefan Cigut, ki je poudaril pomembnost dogodka in ob tem predstavil nekaj idej, ki jih želi društvo realizirati do praznovanja 100 obletnice delovanja, ki bo čez tri leta. Čebelarji so županu v zahvalo za podporo podarili zastavo Svetovnega dne čebel ter prvi pridelani med iz učnega čebelnjaka v bližini zdravstvenega doma Lendava.

Tekst: Lendava.si
Foto: Marjan Drvarič