FOTO: Župan Murskega Središća pripravil sprejem za novinarje in urednike ter novinarsko konferenco

Župan Murskega Središća Dražen Srpak je predvčerajšnjim v tamkajšnji sejni sobi pripravil sprejem za novinarje in urednike. Vsem se je zahvalil za odlično sodelovanje ter na novinarski konferenci predstavil delo v letu 2017 in delo, ki jih še čaka v letu 2018. Za tem se je v novi kulturni dvorani odvila podelitev priznanj vsem uspešnim športnikom, društvom, … Na koncu je za novinarje in urednike pripravil še sprejem v bližnji restavraciji.
V sosednjem Murskem Središću se prav dobro zavedajo, kaj pomeni dobro sodelovanje s sredstvi javnega obveščanja in kaj lahko to dobrega prinese tako njim kot kraju. V občini Mursko Središće bodo zato v letu 2018 za 20-odstotkov povišali finančna sredstva, ki so namenjena sredstvom javnega obveščanja, prijetno vabilo pa smo prejeli tudi v uredništvo spletnega portala Lendavainfo in se nanj kot edini povabljeni tuji portal, tudi odzvali. Ker v sejno dvorano lendavske Občine na minulo novinarsko konferenco nismo bili povabljeni, o tem ne moremo poročati, lahko pa poročamo o novinarski konferenci v Murskem Središću.

Mursko Središče, najboljši primer nove demografske politike in uspešnost pri črpanju nepovratnih sredstev

Tamkajšnji župan Srpak je s prisotnimi novinarji delil prijetno novico, da bo Občina Mursko Središče za potrebe izgradnje ceste v gospodarski coni “Brezje” iz razpisa, ki je bil potrjen, prejela 914.400 evrov. Gre za nepovratna sredstva, poudaril pa je tudi, da je Občina že sicer uspešna pri črpanju nepovratnih sredstev. V letu 2017 so porabili 3,3 milijone evrov za investicije, od tega je bila kar polovica porabljenih sredstev prejeta iz razpisov. Indeks uspešnosti Občine se je s tem povečal za kar 26-odstotkov. Pri tem seveda naj omenimo, da občina Mursko Središče spada na sosednjem Hrvaškem med tiste občine, kjer je nezaposlenost najmanjša in nataliteta najvišja.

Med drugim bo v letu 2018 v omenjeni gospodarski coni zgrajena hala, površine okrog 1500 kvadratnih metrov, v kateri bodo proizvajali avtomobilske dele. V letu 2018 med drugim načrtujejo tudi gradnjo novega vrtca. Zdajšnji vrtec se nahaja nasproti avtobusne postaje, v stavbi pa bo, po preselitvi vrtca, svoje težko pričakovane prostore dobila Občina.

Tudi v letu 2018 bodo, kot so napovedali, nadaljevali z obnovami vaških domov v naseljih občine, za velik uspeh si štejejo pridobitev nujne medicinske pomoči. Nogometni klub Rudar bo v letu 2018 dobil tribune, zavzeli se bodo za gradnjo širokopasovnega interneta. Za ureditev ustreznega odvodnjavanja so prejeli kar 933 tisoč evrov sredstev.

Novinarske konference se je udeležil tudi predstavnik hrvaškega Sabora, Darko Horvat in predsednik stranke HDZ, Međimurske županije. Oba sta pohvalila uspešnost občine in pohvalila uspešnost pri razpisih ne zgolj Občine Mursko Središče, temveč še šest okoliških občin. Novinarske konference so se udeležili tudi ostali predstavniki občine in na koncu vsem zaželeli vse dobro v prihajajočem letu.

Razglasitev najboljših

Po opravljeni novinarski konferenci v sejni sobi Občine, se je v nedavno popolnoma obnovljenem hramu kulture odvil še sprejem za najboljše, torej tiste, ki so kakor koli uspešno zastopali ali zaznamovali Občino Mursko Središće. Šlo je za športnike, osnovnošolce, gasilce, …Tudi sami smo se lahko na lastne oči prepričali, da je tamkajšnja Občina res dobila sodobno dvorano, za katero se je borila skorajda 14 let. 

Vodstvo Občine je novinarje in urednike sprejelo tudi v bližnji restavraciji in piceriji

Po vseh opravljenih formalnostih je tamkajšnjo vodstvo Občine z županom Srpakom na čelu, novinarje in urednike povabilo še na manjše druženje ob hrani in pijači. V znak zahvale je vsak prejel še darilo, tamkajšnji župan pa je še posebej izpostavil spletni portal Lendavainfo, ki je kot prvo tuje sredstvo javnega obveščanja sodelovalo pri sprejemu v Murskem Središću.