FOTO: Znova so se srečali na mostu čez reko Muro

Na mostu čez reko Muro se je tudi včeraj, kot vsako leto do sedaj, odvilo prijateljsko srečanje hrvaških in slovenskih mejnih organov ter župana Občine Mursko Središće Dražena Srpaka ter podžupana Občine Lendava, Stanislava Gjerkeša.
Da je prijateljstvo med obema narodoma iz leve in desne strani reke Mure zares trdno in politično ni niti malo obarvano, priča vsakoletno srečanje hrvaških in slovenskih mejnih varnostnih organov in predstavnikov lokalne politike dveh sosednjih si občin. Poleg rokovanja Miljenka Vrbca, načelnika policijske postaje Mursko Središće s sodelavci in komandirja mejne policije Petišovci Jožeta Kotnjeka s sodelavci, sta si v roke segla tudi župan Občine Mursko Središće Dražen Srpak in podžupan Občine Lendava, Stanislav Gjerkeš.

Strinjali so se, da so medsosedski odnosi pomembni, pa čeprav tega visoka politika obeh držav nekako ne kaže. Strinjali so se tudi, da so medsosedski odnosi pomembni za delo policije in lokalne politike obeh držav. Zavezali so se, da bo takšno prijateljsko sodelovanje potekalo tudi v letu 2018 in ob zaključku in izmenjavi manjših pozornosti nazdravili z Radgonsko penino.