FOTO: Zmaga Nafte 1903 proti Krki

Borbeni Nafti 1903 je včeraj, po nešteto priložnostih, le uspelo ukrotiti nasprotnika. V 3. krogu druge državne nogometne lige sta se namreč pomerili ekipi Nafte 1903 in Krke iz Novega Mesta. Slavila je domača ekipa z rezultatom 1:0.
V športnem parku v Lendavi je kakšnih 350 gledalcev gledalo precej napeto srečanje med domačo Nafto 1903 in Krko iz Novega Mesta. Novomeščani so v naših krajih sicer že bili, ko so minuli torek z minimalno prednostjo v pokalnem prvenstvu ugnali Hotizo, tokrat pa je z minimalno prednostjo slavila ekipa modro-belih.

Igra obeh ekip je bila napeta čez praktično celotno srečanje. Lendavčani so na vrata gostov pritiskali nekoliko mileje v prvem delu, v drugem delu pa so se pritiski okrepili, kar se je poznalo tudi pri rezultatu. Težko premagljivega vratarja gostujoče ekipe je v 64. minuti le premagal Stjepan Oštrek in s tem postavil tudi končni rezultat srečanja.

Nafta 1903 je tako na domačem terenu v drugoligaškem tekmovanju dosegla še drugo zaporedno zmago in nasprotniku prizadejala že tretji zaporedni poraz. Novomeščani bodo tako precej hitro morali ubrati novo taktiko, Nafta 1903 pa se bo v 4. krogu 2. slovenske državne lige v gosteh pomerila proti Sežani.

Nafta 1903 – Krka 1:0 (0:0)

1:0 Stjepan Oštrek, 64.
Gledalcev: 350
Rumeni kartoni: Marko Maleševič, Stjepan Oštrek, Liridon Osmanaj in Leon Leuštek