FOTO: Zmaga Nafte 1903 proti dobro uigrani ekipi Dobrovnika

Lendavska Nafta 1903 je v prvem krogu pokalnega prvenstva gostovala pri ekipi iz Dobrovnika ter pričakovano dosegla zmago. Poudariti je potrebno, da so Dobrovničani prikazali dobro igro s številnimi priložnostmi, a so naposled bili primorani priznati premoč veliko boljšemu nasprotniku.
Lendavska Nafta 1903 je včerajšnji popoldan gostovala v Dobrovniku, kjer je proti tamkajšnji nogometni ekipi odigrala prvi krog pokalnega prvenstva MNZ Lendava. Srečanje si je ogledalo kakih 140 gledalcev, ki so videli dobro igro obeh ekip, a je potrebno poudariti, da so se Dobrovničani dobro zoperstavili bistveno močnejšemu nasprotniku. Nanizali so namreč kar nekaj lepih priložnosti ter zatresli prečko že v prvem polčasu. Domači so zadetek dosegli iz enajstmetrovke, bili so podeljeni tudi trije rumeni kartoni -en v ekipi Dobrovnika ter preostala dva pri Nafti 1903.

Prvi zadetek na srečanju je padel že v drugi minuti srečanja, ko je bil uspešen László Fehér Barnabás. Naslednji zadetek je prispeval Mitja Novinič v 17. minuti, v 26. minuti pa je bil Luka Laci tisti, ki je izvedel dosojeno najstrožjo kazen. rezultat prvega polčasa je tako bil 1:2, strelec prvega zadetka pa je na svoj račun vnovič prišel v 75. minuti, ko je postavil končni rezultat srečanja 1:3.

In kako so se zaključila preostala včerajšnja srečanja? Nedelica – Turnišče 1:4 (0:3), Malibu Panonija GA-KA – Graničar 3:2 (2:2) in Čentiba – Polana 0:3 (0:3). Srečanje med Čentibo in Polano sicer zaradi manka igralcev pri Čentibi ni bilo odigrano.

Dobrovnik – Nafta 1903 1:3 (1:2)

Gledalcev: 140, sodniki: Bukovec Miran, Koren Jožef, Žižek Boris. Delegat: Režonja Slavko.
Strelci: Dobrovnik: Luka Laci (26′), Nafta 1903: László Fehér Barnabás (2′), Mitja Novinić (17′), László Fehér Barnabás (75′).