FOTO: Zlato priznanje plesni skupini Mavrični sij

Plesna skupina Mavrični sij vrtca Lendava s koreografijo Vse je mogoče, pod mentorstvom Romane Lebar in Jerneje Pucko, je s svojo majhnostjo in prepričljivim nastopom požela velik aplavz, po katerem so za svoj nastop Pika miga prejeli zlato priznanje. Sicer pa so bili na državnem srečanju edina vrtčevska plesna skupina med nastopajočimi iz celotne Slovenije. Nastop so sicer že prikazali v Lendavi.

Romana Lebar in Jerneja Pucko: “V Vrtcu Lendava – Lendvai Óvoda otrokom omogočamo in nudimo veliko gibanja, ne samo v naravi temveč tudi v usmerjenih dejavnostih. Gibanje v povezavi s plesnim izražanjem daje slehernemu otroku možnost intuitivnosti, domišljije in plesnega ustvarjanja.

Ena izmed ponujenih plesnih dejavnosti je obogatitvena plesna dejavnost. V okviru le te deluje skupina Mavrični sij. V skupini so vključeni otroci stari od 4 do 6 let. Strokovni delavki sva otrokom omogočili, da so izhajali iz samega sebe in se izražali z vsemi čutili in tako je nastala plesna točka z naslovom Vse je mogoče.

Z omenjeno točko smo se predstavili na območnem srečanju plesni skupin v Kobilju, kjer smo bili izbrani in se tako uvrstili na regijsko srečanje plesnih skupin, ki je potekalo v Murski Soboti. Tudi tukaj se je naša plesna točka uvrstila v sam vrh plesnih skupin.

Dne, 16.10.2016 je bil za vse nas poseben dan, saj so se otroci uvrstili na državno raven, ki je potekala na Pika Miga festivalu v Velenju. Otroci in mentorici Romana Lebar in Jerneja Pucko smo prejeli zlato priznanje. Nastopa 11 otrok, starih od 4 do 6 let.”

Foto: JSKD Lendava