FOTO: ZKD Lendava in KD Lendava sta se spomnila lendavskih judov

Danes je 27. januar, mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta. Včeraj sta tako Zveza kulturnih društev Lendava in Kulturno društvo Lendava pripravila prižig sveče na judovskem pokopališču v Dolgi vasi, za tem pripravili kratko predstavitev v spominskem parku žrtvam II. svetovne vojne, za tem pa je v prostorih obeh društev na Glavni ulici 2 potekalo predavanje Dejana Süča o lendavskih judih. Prižiga sveče se je udeležil tudi madžarski konzul. Župan Balažek se bo žrtvam poklonil danes.

 • dragon

  Diplomiral z neko lendavsko tematiko in jo predstavil na dveh konferencah, uuaauu, to je res nekaj posebnega! To je razlog za šopirjenje ala special guest star. Holokasut je tragedija. Nivo splošne kulture in nekvalificiranih oseb v Lendavi tudi.

  • komentator

   Zakaj nisi ti to naredil? Če je to tako enostavno. Če se pa šopiri..pa naj vsak presodi po svoje. Vsaka čast Dejanu, ki se je poglobil v to tematiko. Raje poglej to, da je g. Župan danes šel posebej z delegacijo in včeraj ko je bilo “navadno” ljudstvo, njega ni bilo. Kaj je on tak poseben?

  • lol

   te ni sram kaj takega napisat ? pa kaj če je diplomiral iz te tematike ? še posebej v teh časih se moramo spominjati, zavedati grozot tistih časov, da se zgodovina ne ponovi

 • listnica

  Na židovske grobove se ne daje sveč in rož.