FOTO: Zimska idila v Lendavskih Goricah

Med tem, ko v nižinskem delu naše občine prevladuje predvsem megleno in hladno vreme, je v gričevnatem delu, v Lendavskih Goricah drugače. Debelo ivje je prekrilo vse, kar se prekriti da in s tem pričaralo čarobni pogled na vinske trte in ostalo naravo.

Že nekaj dni se prebivalci Lendavskih Goric prebujajo v bela jutra, torej v čisto drugačen pogled kot prebivalci nižinskega dela občine. Debelo ivje je namreč v gričevnatem delu prekrilo naravo -od trave, vinskih trt do dreves. Temperature sicer niso bistveno nižje.

Danes ponoči se je postopno razjasnilo, do jutra večinoma tudi v vzhodni Sloveniji. Ponekod po nižinah je nastala megla. Najnižje jutranje temperature so bile od -5 do -1, ob morju okoli 3 stopinje C.

Danes bo sicer precej jasno. Dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo lahko ponekod zadržala večino dneva. V višjih legah bo zelo toplo, predvsem tam bo ponekod pihal zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do okoli 13, v krajih z dolgotrajno meglo pa od 0 do 5 stopinj C.

Obeti

Jutri bo precej jasno, le v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne prehodno bolj oblačno, ni izključena tudi kakšna snežinka. V višjih legah ter ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni do severozahodni veter, na Primorskem prehodno šibka burja.

V sredo bo pretežno jasno, predvsem v vzhodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno in tam bodo možne rahle padavine. Ponekod bo še pihal severozahodnik.

V četrtek bo na Primorskem precej jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Hladneje bo.

Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Topla fronta se čez zahodno Evropo pomika proti Alpam. V višinah priteka k nam z vetrovi severnih smeri razmeroma topel in vlažen zrak.