FOTO: Že 23. zarisali poganjek vinske trte v spominsko knjigo društva

Člani društva vinogradnikov in sadjarjev Čentiba so letos že 23. zarisali poganjek vinske trte v spominsko knjigo društva, kar jih uvršča na drugo mesto v Evropi za mestom Kőszeg, kjer to tradicijo ohranjajo že več, kot 250 let.

Praznovanje se je začelo s povorko po glavni vaški ulici, kjer so se jim pridružili člani društva, dobitniki diplom z letošnjega ocenjevanja vin in člani prijateljskih društev iz Madžarske: red vinskih vitezov Vinum Vulcanum iz Badacsonya, ter vinogradniška društva iz Sármelléka, Zalaegerszega, Letija in Letenyeja.

Po kulturnem programu, je sledila podelitev diplom za 78 udeležencev letošnjega ocenjevanja. Prvaki sorte so postali Ivan Paušić, Tibor Fordan, Štefan Király in Ladislav Gal, imeli pa so tudi dva Šampiona, in sicer Ladislava Nagya, ter Jurija Berkija. Ne gre pozabiti na najvišje ocenjeno vino, traminec-izbor z oceno 18,83, ki ga je pridelal Rudolf Verbančič. Po podelitvi je sledila degustacija “zlatih” vin, večerja z živo glasbo, ter druženje do poznih ur. Naslednji dogodek čentibskega društva je strokovna ekskurzija v Budimpešto, v kleti Zwack in Törley.