FOTO: Zasadili Hadikovo pot

V osrčju Lendavskih goric nastaja nova pohodniško-poučna pot, ki bo omogočila dostop do kapelice Svete trojice tudi iz smeri trgovine TUŠ. Pot bo namenjena tako turistom, kot domačinom in šolskim skupinam in se bo navezala na že obstoječe poti v goricah.
V društvu Hadikova pot, ki je bilo ustanovljeno pred dvema letoma, imajo vizijo, da ponudijo nov turistični produkt v Lendavi. Zaradi tega so pričeli z urejanjem “Hadikove poti,” ki bo ob pohodništvu imela tudi poučno vsebino, kjer bodo predstavljene številne avtohtone vrste sadnih dreves in jagodičevja, obenem pa bo predstavljena tudi legenda o Hadiku. V društvu se namreč zavzemajo za trajnostni razvoj, ekološki pristop in ohranjanje kulturne dediščine. Na poti bodo urejene tudi razgledne točke s klopcami, kurišče, izvajali pa bodo tudi različne umetniške in otroške delavnice ter kulturne in družabne dogodke.

Pred dnevi so tako člani društva in prostovoljci ob že obstoječih zasadili še več kot 60 sadik avtohtonih vrst sadnih dreves in jagodičevja, med katerimi bo speljana pot. Sajenje je potekalo po ekološkem principu, skrb za drevesa pa bo prav tako potekalo na ta način. Projekt je s sofinanciranjem podprla tudi Občina Lendava iz naslova občinskega razpisa, ki se nanaša na varovanje okolja in kulturne dediščine.

“Zaradi težkih razmer, ki trajajo že dve leti, se je urejanje poti glede na prvotne načrte nekoliko zavleklo, nam je pa naposled vseeno uspelo narediti največji korak. Upamo, da se razmere čim prej umirijo, da bomo lahko nadaljevali z začrtanimi aktivnostmi. Veseli nas, da je pri sajenju sodelovalo tudi večje število prostovoljcev, še bolj pa, da so pri tem sodelovali tudi naši otroci in tako preživeli aktiven dan v naravnem okolju, se zabavali in se nekaj novega naučili” so še povedali člani društva.