FOTO: Zaprta Drava Nafto 1903 poslala mesto nižje

V 26. krogu druge državne lige se je lendavska Nafta 1903 včeraj odpravila na gostovanje v Ptuj. Velika želja po novih treh točkah ni bila dovolj, zaprta igra Drave pa je modro-belim povzročala ne malo težav, kar se je kasneje izšlo z za Nafto 1903 neugodnim izidom.
Ptujčani so na včerajšnjo s soncem obsijano nedeljo na domačem terenu pričakovali lendavsko Nafto 1903. Oboji, tako domači kakor tudi gosti so se zavedali, da bo šlo za vse prej kot enostavno srečanje, kar se je kasneje v igri tudi pokazalo. Precej zaprta igra domačih je Lendavčanom povzročala obilico težav, pa čeprav so modro-beli bili v prvem polčasu za odtenek boljši. Štiri kroge pred koncem tekmovanja so modro-beli tako padli mesto nižje in imajo sedaj dve točki manj od neugodne Drave.

Domača ekipa je povedla že v sedmi minuti. Takrat je Florijana Raduho premagal Jaka Bizjak, a tempo Nafte 1903 (še) ni padel. V prvem polčasu je namreč lendavska ekipa poizkušala najmanj dvakrat, a je žoga tik pred golovo črto venomer naletela na oviro. V 65. minuti je vodstvo Drave podvojil Ignacio Cuffaro, dvoboj pa je bil dokončno odločen pet minut kasneje, ko je še drugič zadel Jaka Bizjak. Nekoliko izgubljena Nafta 1903 je v drugem polčasu težko kljubovala zaprti Dravi.

V 68. minuti je po spletu nesrečnih okoliščin Mitja Novinić storil prekršek v smislu nepravilne zaustavitve nasprotnega igralca v kazenskem prostoru, nakar je glavni sodnik dosodil najstrožjo kazen, strel iz bele pike. Tega je v 70. minuti uspešno izvedel Jaka Bizjak in še povečal vodstvo domače ekipe. Dobrih dvanajst minut kasneje je bil Mateo Monjac tisti, ki je nekako le uspel znižati rezultat na semaforju in sicer na 3:1, z  zadetkom v 82. minuti. Srečanje v najstarejšem slovenskem mestu se tako kljub trudu ni izšlo po željah Lendavčanov.

Glavni sodnik na včerajšnjem srečanju, Nejc Kajtazović, je skupno podelil skupno kar osem rumenih kartonov, po štiri vsaki ekipi. Domači so izvedli tri menjave, Lendavčani pa zgolj eno.

Drava – Nafta 1903 – 3:1 (0:0)

1:0 – Jaka Bizjak, 52. min
2:0 – Ignacio Nahuel Cuffaro, 65. min
3:0 – Jaka Bizjak (11m), 70. min
3:1 – Mateo Monjac, 82. min