FOTO: Zaključna prireditev literarnega natečaja “Strici so mi povedali”

Včerajšnji večer je v lendavski Sinagogi potekala zaključna prireditev literarnega natečaja “Strici so mi povedali.” Organizatorji so predstavili nagrajence odraslih del ter zbornik izdanih otroških in odraslih besedil z naslovom “Strici so mi povedali.”
Šlo je za skupni prireditvi Javnega Sklada za Kulturne dejavnosti (JSKD) – Območna izpostava Lendava in Knjižnice – Kulturnega Centra Lendava v počastitev 110. obletnice rojstva pisatelja Miška Kranjca, katerega doprsni kip stoji tudi pred lendavsko knjižnico. JSKD – območna izpostava Lendava je v začetku leta razpisal literarni natečaj za otroške in odrasle literarne ustvarjalce. Prispelo se je lepo število izdelkov, njihove literarne prispevke pa je JSKD izdal v zborniku “Strici so mi povedali.”

Na včerajšnji prireditvi so predstavili nagrajene odrasle literarne ustvarjalce. V kulturnem programu pa so se predstavili: Bara banda Kulturnega društva Miško Kranjec Velika Polana, gledališki igralec Rajko Stupar, pevka Tjaša Šimonka in Folklorno društvo Prekmurje Lendava. Skozi večer sta obiskovalce popeljala Mankica – Romana Glavač in Miško – Damjan Hozjan – člana KTD Črenšovci.

Med drugim se je prireditve udeležil tudi podpredsednik Društva slovenskih pisateljev, Dušan Šarotar, ki je poskrbel za uvodni nagovor.