FOTO: Začela se je gradnja čokoladnice

Najvišji stolp v Sloveniji, razgledni stolp Vinarium, je pred kratkim praznoval 7. obletnico delovanja, Občina Lendava pa ob tej turistični atrakciji razvija še dodatno ponudbo, na zadnje adrenalinsko, zipline. V neposredni bližini Vinariuma pa tako že nastaja nova zanimivost in sicer čokoladnica, o kateri smo že večkrat slišali. Investitor je podjetje Chocoland Kft. iz Madžarske, ki je v Lendavi že registriralo podjetje.
Lanske jeseni je investitor, to je podjetje iz Madžarske, Chocoland Kft., uspešno pridobilo gradbeno dovoljenje za izvedbo gradbenih del za potrebe čokoladnice v Lendavskih Goricah, le streljaj od razglednega stolpa Vinarium. Prvotni načrti so predvidevali objekt površine 200 m2, a so ga kmalu po tem povečali za kar petkrat, torej na 1.000 m2. Objekt bo sestavljen iz treh etaž, in sicer kleti, pritličja in mansarde, madžarski investitor pa je za potrebe investicije ter delovanja že v letu 2020 in sicer 30.8.2020 registriral podjetje FORFINO d.o.o. na Industrijski ulici 2B v Lendavi.

“Projektna dokumentacija obravnava novogradnjo turistično-gostinskega objekta v bližini stolpa Vinarium. Objekt bo v pritličju imel kavarno s prodajalno čokolade in prostor za pečenje tort in slaščic, v nadstropju pa bo multimedijski prostor in konferenčna soba namenjena kongresno-poslovnemu turizmu ter privatne bivalne prostore. Objekt bo v celoti podkleten. Kletni prostori bodo namenjeni prostoru za turistično predstavitveno čokoladnico s prikazom izdelave čokoladnih izdelkov, skladiščnim prostorom in tehničnim prostorom (kurilnica, pralnica). V pritličju objekta bo zunanja tlakovana terasa namenjena gostinski dejavnosti,” je zapisano v tehničnem poročilu investicije.

Informacije o investiciji so zaenkrat skope, prav tako pa ni povsem znano, kdaj bi objekt ugledal luč odprtja, a jasno je, da gradnja poteka s polno paro in da se trenutno izvajajo zemeljska dela.