FOTO: Za lendavske šolnike 1.645 evrov

Na svoji humanitarni poti po Sloveniji se je humanitarna karavana ŠD Olimpiki po prepotovani celotni Sloveniji, tokrat drugič vrnila v Prekmurje, po Murski Soboti tokrat (minuli petek) še v Lendavo. V športni dvorani Dvojezične srednje šole je organizacija za pomoč otrokom, s svojo ekipo “Velikani slovenskega športa”, odigrala skupno 9. dobrodelno nogometno tekmo, katere celoten izkupiček so namenili otrokom – šolnikom iz Lendave in okolice.

Največ prejmemo, ko damo, ko odpremo srce za nekoga, ki nas potrebuje. Bistveno bolje se počutimo, ko v tem divjem, neumornem tempu življenja pomoči potrebnim prižgemo iskrico veselja, ko nekomu ogrejemo srce. Pozabimo na velika darila, pozabimo na histerično zapravljanje. Namesto tega raje delajmo dobro. Pomagajmo, ko lahko. Delimo tisto malo, kar imamo in lepšajmo življenje soljudem z drobnimi stvarmi. Nasmehi, pogledi, zahvalami in stiski rok. Pa bo ves svet lepši in svetlejši. Za vas, zate, za tiste, ki so jim darila namenjena … “To nas posebej veseli, zato vzamemo nekaj prostega časa in pomagamo po svojih močeh”, pravi nekdanji odlični nogometaš, danes član humanitarne ekipe Velikani slovenskega športa, Ermin Šiljak.

In glede na to, da velikost človeka cenimo po njegovih dejanjih, potem kot pribito drži, da so Velikani slovenskega športa, ki tvorijo nogometno ekipo Športnega društva Olimpiki, dejansko veliki tudi kot ljudje, kar so minuli petek zvečer, prav pred hudomušnim 1. aprilom izvedli še eno resno dejanje in ne šalo, tokrat v skrajnjem vzhodnem slovenskem mestu, v Lendavi.

Na srečanju v Lendavi je bilo zbranih 1.645 evrov, ki so jih namenili šolskim skladom tukajšnjih dvojezičnih osnovnih šol. Tako je ŠD Olimpiki, človekoljubna organizacija za pomoč otrokom, na svojih devetih dobrodelnih akcijah zbrali in razdelili natanko 41.445 evrov.

Društvu, ki ga vodi Nataša Kadunc, je pri organizaciji pomagala lendavska občina, tukajšnje gospodarstvo, ter športna in kulturna društva. Slednji so v prepolni športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava uprizorili pester kulturni program, vrhunec pa sta bili dobrodelni tekmi, kjer Velikani slovenskega športa niso bili niti malo “dobrodelni”, saj so gladko premagali obe domači ekipi, ob tem njihov vratar Dragan Bulič ni prejel niti enega samega zadetka.

Najprej so igralci selektorja Vilija Amerška (Dragan Bulič, Tomaž Vnuk, Ermin Šiljak, Tomaž Klemenčič, Goran Jagodnik, Gorazd Ademovič in Igor Bedö), pomerili z izbrano ekipo občine Lendava (Igor Magdič, Štefan Sobočan, Ferenc Horvath, Ladislav Kiraly, Matjaž Hozjan, Andrej Pečelin, Ivan Oletič, Slavko Režonja, Franc Špilak). Začetni udarec je izvedel Jože Pal, najstarejši registrirani igralec in dejavni član Nogometnega kluba Nafta, star že 75 let. In po dvajsetih minutah igre brez premora, je bilo prepričljivih 3:0 za “goste”, če v vratih Lendavske občine ne bi bilo Magdiča bi bil izid še višji. Zadeli so: Goran Jagodnik, Ermin Šiljak in Tomaž Vnuk.

Enak končni izid je bil tudi na drugi tekmi, ko so se slovenski športni velikani pomerili proti veteranom NK Nafta. Mnogi so sicer menili, da se bodo veterani, ki aktivno nastopajo v lokalnem ligaškem tekmovanju, a se velikani za to niso zmenili. Zmagali so 3:0 v ospredju pa sta bila Igor Bedö, ki je dosegel dva zadetka in enkrat asistiral, Ermin Šiljak, ki je en zadetek dosegel za dva Bedojeva pa je asistiral.

Mimogrede sta obe tekmi sodila prvoligaška sodnika: Miran Bukovec iz Lendave in Marjan Tompa iz Turnišča. Predsednica športnega društva Olimpiki Nataša Kadunc je poudarila, da so zbrana sredstva namenjena šolskim skladom vzgojno-izobraževalnih zavodov v občini Lendava, torej v dobrobit otrok. “To so plemenite akcije, vsi dobrodelno delamo za otroke in našo družbo, menim, da so rezultati res vidni. Predvsem, da smo s takšno kapaciteto športnikov, novinarjev in glasbenikov vedno zmožni soustvarjati tako bogat program, menim, da je to lahko le za pohvaliti. Veseli nas tudi sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom po vsej državi,” nam je povedala Nataša Kadunc, ki je dodala, kako je društvo februarja letos praznovalo šele 3. rojstni dan, a so rezultati njegovega dela že vrhunski.

FOTO: Tomaž Galič