FOTO: Z zaključnim pikado turnirjem se je zaključila lendavska pikado liga

Ekipa bara Matko, ki je letos bila prvouvrščena ekipa lendavske pikado lige, je minulo soboto v vaškem domu na Kapci organizirala zaključni turnir za vse udeležene ekipe v omenjeni ligi. Omenjena ekipa je sicer slast zmage okusila tudi lansko sezono.

Lendavska pikado liga se je začela v mesecu novembru 2016, v ligi pa je sodelovalo skupaj 10 gostiln, kar je 96 igralcev. Čez celotno ligo je bilo odigranih 20 krogov, svoje moči pa so merili: Bar Matko (Kapca), Kvatro Gal (Dolina), Bar West (Pince), Bar Extra (Petišovci), Mansarda (Lendava), C&C Central (Lendava), Kvatro Gal II (Dolina), Booom Bar (Gaberje), Bar Lero (Petišovci) in Torcida (Gornji Lakoš).

Večina igralcev je seveda amaterjev, nekaj pa je tudi takšnih, ki igrajo v 1. slovenski pikado ligi. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih.

Kot smo že omenili, je zaključni turnir lendavske pikado lige na Kapci organizirala zmagovalna ekipa bara Matko, drugo mesto je osvojil bar Kvatro Gal iz Doline in tretje ekipa bara West iz Pinc. Naslov najboljšega igralca lige za sezono 2016/17 je osvojil Ivo Padarič iz bara Extra iz Petišovcev.

V disciplini 301 (double out) je na omenjenem turnirju tekmovalo 64 igralcev, razvrstitve pa so po končani igri bile sledeče: 1. mesto Denis Kokol (bar Matko), 2. mesto Ivo Padarič (bar Extra) in 3.mesto Ivica Rajf (bar Extra). V tekmovanju dvojic je tekmovalo 18 parov: 1. Evgen Lutar in Denis Šalika, 2. Patrik Hozjan in Nikola Kasaš ter 3. Denis Kokol in Damir Toplak.

Foto: Patrik Hozjan