FOTO: Volilna skupščina ND Zvezda Dolina: Ludvika Gala zamenjal Erik Gal

Okrog trideset se jih je zbralo v prostorih nekdanje šole in vrtca v Dolini, na redni a tokrat hkrati volilni skupščini nogometnega kluba Zvezda Dolina. Skupščine so se udeležili nekateri sponzorji in tudi podžupan Občine Lendava, Ivan Koncut.
Nogometni nižjeligaš Zvezda iz Doline je minulo soboto pripravil redno letno skupščino, ki je hkrati bila tudi volilna. Po dvanajstih letih predsedovanja se je poslovil predsednik Ludvik Gal in po enotni potrditvi z dvigom rok prisotnih krmilo rdeče-belih predal svojemu sinu, Eriku Galu. Že sicer pa je Ludvik predstavil poročilo o delu v letu 2019 in finančno poročilo. V letu 2019 je nogometni klub opravil nakup kosilnice ob pomoči tamkajšnje krajevne skupnosti, gasilskega društva ter turističnega društva. Zgodila se je tudi menjava trenerja, pri čemer je Ludvik izkazal zadovoljstvo, zadovoljstvo pa je izkazal tudi nad doseženimi rezultati ekipe.

Nogometno društvo je imeli v minulem letu skupno 9.876 evrov izdatkov, od katerih je izpostavil predvsem nakup kosilnice in nekaj popravil, za to je šlo slabih 3.200 evrov, nekaj več kot 2.000 evrov pa je šlo za sodniške stroške na nogometnih srečanjih. Iz leta 2018 v leto 2019 je bilo prenesenih slabih 1.300 evrov, prihodkov pa je bilo za skupno 9.756 evrov. Če k temu dodamo prenos sredstev, je društvo zadnji decembrski dan razpolagalo s 1.167 evri. Od skupnih prihodkov je bilo sponzorskih sredstev 2.580 evrov, 350 evrov je bila donacija športne zveze in 1.800 evrov občinskega denarja. Po novem bo svoje dobil tudi trener, okrog 1.400 evrov na sezono.

Trener je z obiski igralcev na treningih in tekmah v splošnem bil zadovoljen. Na razpolago je imel, kot je dejal, 25 igralcev, a na vse ni mogel računat predvsem zaradi poškodb ali službenih obveznosti. Ekipa je v jesenskem delu odigrala 12 prvenstvenih tekem in zbrala 10 točk. Dosegli so 15 zadetkov, a jih 32 prejeli, kot najboljša igralca pa je trener izpostavil Davora Hozjana (7 zadetkov) in Miho Požgaia (6 zadetkov). “Glede na prikazano sem mnenja, da bi morali zasetati kakšno mesto ali dve višje, saj smo večkrat dokazali, da smo boljši nasprotnik, a v določenih segmentih igre nismo bili dovolj zbrali ali pa nam sreča ni bila naklonjena,” je dejal. V jesenskem delu je ekipa prejela 17 rumenih kartonov, katere so dobili ali v žaru borbe, ali zaradi ugovarjanja ter nešportnega vedenja. Prejeli so tudi en rdeči karton. Ekipa bo priprave začela 22 februarja, skupno pa načrtujejo 22 treningov in 4 prijateljske obračune. Prva prijateljska tekma je na sporedu 8. marca proti Hodošu.

Skupščina se je nadaljevala s pogovorom o nekaterih težavah, s katerimi se srečuje nogometni klub in kot najpomembnejšo so izpostavili elektriko, za katero si prizadevajo že čez 25 let. Hkrati so okrcali organizatorja lige, torej Medobčinsko nogometno zvezo, saj je ND Zvezda Dolina po besedah Ludvika Gala edino nogometno društvo, ki sodnikom plačuje po uradni poti. Skupščina se je nadaljevala z volitvami. Ludvik se je vsem prisotnim zahvalil za vso sodelovanje in požrtvovalnosti. “Za nov predsedniški mandat se več ne bom potegoval, saj vidim, da je zanimanje mladih. Tudi moja želja je zadnje čase bila, da bi društvo vodili mladi, kar se je uresničilo. To me veseli,” je dejal. Novi predsednik društva je torej postal Erik Gal, podpredsednik Peter Šooš, blagajnik Patrik Hozjan, tajnik Andrej Fordan in člani nadzornega odbora Peter Balažek, Denis Koša in Ladislav Gyurkač.

Podžupan Ivan Koncut je na skupščini poudaril, da je dolinsko nogometno društvo tradicija in da ga je kot takšno potrebno ohraniti, Ludvik Gal pa je za naš spletni medij na vprašanje, kako bi strnil minulih 12 let predsedovanja kratko in jedrnato dejal: “Če ne bi bilo takšne enotnosti, kot je prisotna tukaj v Dolini, 12 let predsedovanja nogometnemu društvu zagotovo ne bi zdržal, zagotovo pa tudi ne noben drugi.”