FOTO: Voda zalila del nogometnega igrišča, posredovali gasilci iz Doline

Zaradi obilnih dežnih in snežnih padavin v minulih dneh, je voda zalila del nogometnega igrišča v lendavskem športnem parku. Na pomoč so v popoldanskih urah priskočili prostovoljni gasilci iz Doline, ki so vodo prečrpavali nekaj ur.
Na prvi pogled ne prav veliko, a dejansko dokaj zajetno količino vode so prostovoljni gasilci iz Doline včerajšnji popoldan in večer prečrpavali iz lendavskega nogometnega igrišča v športnem parku, v bližnji jarek. Zaradi minulih najprej dežnih in za tem snežnih padavin se je ob odprti tribuni lendavskega stadiona nabrala večja količina vode. Zaradi že tako ali tako razmočenega terena ta sama ni mogla odteči, svoje pa je dodal še visok vodostaj bližnje reke Ledave.

Več kot dve uri in pol je delovala muljna črpalka prostovoljnih gasilcev iz Doline, katere pretok je še kar zavidljiv. Glede na to, da je v prihajajočih dneh moč pričakovati več sonca pa tudi nekaj oblačnosti brez padavin, se bo zelenica nogometnega igrišča lahko dokončno posušila, svoje delo pa bo lahko dokončala tudi drenaža. Čeprav se prihajajoče nogometno srečanje članske ekipe Nafte 1903 ne bo odvilo doma, modro-beli namreč gostujejo v Murski Soboti, pa je posredovanje gasilcev bilo več kot potrebno, saj bi voda na tem delu nogometnega igrišča lahko povzročila več težav kot pa koristi.

To pa, spomnimo, seveda ni prvi primer, ko so na lendavskem stadionu bili primorani vključiti vodne črpalke. Sredi lanskega januarja je, zaradi zelo nizkih temperatur, počila dovodna cev namakalnega sistema, preko katere vodna črpalka vodo dovaja na talne zalivalnike nogometnega igrišča. Na nogometno igrišče je takrat iztekla večja količina vode, ki pa je zmrznila in nogometno površino spremenila v ogromno drsališče.