FOTO: Vlomilec si je zaželel borovničevega likerja in najverjetneje tudi gotovine, a slednje ni bilo

Prodajni kiosk ob novoodprtem lendavskem drsališču v mestnem parku je uspel ostati nedotaknjen nepolna dva dneva. Nepridipravi so namreč v noči iz nedelje na ponedeljek vanj vlomili ter se polastili borovničevega likerja, najbrž pa jih je zamikala tudi možna gotovina, katere pa ni bilo.
Patrulja policijske postaje Lendava je v nočnem času v nedeljo opravljala svoje redne obhode, med drugim tudi v mestnem parku, kjer je bilo minulo soboto dopoldan odprto težko pričakovano drsališče. Po tem, ko sta policista opravila obhod tudi na območju drsališča, sta opazila priprti polkni prodajnega kioska, preko katerih poteka prodaja toplih napitkov, ter poškodovana stranska vrata, na katerih je bila uničena obešanka.

Policistoma je takoj postalo jasno, da je neznani storilec vlomil v omenjeni prodajni kiosk, slednja pa sta ob tem o dogodku obvestila najemnika. Kot nam je dejal Borut Koltay Kovačič, najemnik, sta ga policista na domačem naslovu prebudila okrog enih zjutraj, nemudoma pa si je stanje ob prisotnosti policije ogledal tudi sam. Notranjost je bila, kot nam je Koltay Kovačič dejal, nekoliko premetana, predrznež pa si je, kot je takrat ugotovil, prilastil le steklenico borovničevega likerja. Koltay Kovačič je prepričan, da je nepridiprava najbrž gnala želja oz. upanje po morebitni gotovini, a kot je dejal, blagajno z gotovino vsak večer vzame s seboj.

Nepridiprav je v prodajni kiosk vstopil torej čez prodajno polkno, saj čez stranska vhodna vrata, kljub temu, da se jih je lotil z neznanim predmetom, ni uspel vstopiti. Najemnik je prepričan, da je storilec nekdo, ki je vedel v kateri kiosk vlomiti, saj je sosednji, kjer poteka izdaja drsalk, ostal nedotaknjen. Kot je ta še dejal, se je vlom pripetil med deveto uro zvečer -takrat je namreč kiosk zapustil in eno uro zjutraj -ko sta ga policista prebudila na domačem naslovu. Po nestrokovni oceni je nastalo za dobrih 200 evrov škode.