FOTO: Visoki, Široki in Ostrovidni, lutkovna predstava

Včerajšnji pozni popoldan se je na letnem odru odvila lutkovna predstava čeških lutkovnikov, z naslovom “Visoki, Široki in Ostrovidni.” Več v fotogaleriji!
Nekoč pred davnimi časi je šel kraljevič iskat nevesto. Točno tisto in nobene druge ni želel za ženo. In je šel. Pa sta šla dva, pa so šli tirje, povrhu pa še konj, da so bili štirje. Prišli so do Železnega gradu. Tam se zgodba šele zares začne.

Ima pa sila srečen konec. Predstava je nastala v sklopu praktičnega študija scenografije na Katedri za alternativno in lutkovno gledališče gledališke akademije DAMU. 

Produkcija: Alžběta Vitvarová in KALD DAMU (Praga, Češka republika)

Avtorica koncepta in scenografka: Alžběta Vitvarová / Režiser: Skupina / Igralci: Lukáš Bouzek, Štěpán Lustyk, René Vitvar ali Milan Vedral

Lutkovno predstavo po motivih zgodbe Karla Jaromíra Erbena Visoki, Široki in Ostrovidni je inspirirala grafična umetnost Zbyňka Sekala.

Temeljni element te zabavne lutkovne uprizoritve je material: Les v vseh mogočih oblikah in velikostih. Zato je tudi delavnica bila povezana z njim. Otroci, odrasli pa tudi, so si lahko izdelali svoje kraljične. Lesene, okorne, a žive in srčne, pravijo ustvarjalci.