FOTO: Vikend minil v znamenju juda, uspešni lendavski lokostrelci ter strelci

Minuli vikend je v Lendavi minil v znamenju juda. Judo klub Lendava je v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi organiziral 46. pokal Lendave, katerega se je udeležilo 184 tekmovalcev iz 7 držav. Lendavski lokostrelci so se tokrat izkazali v Ilirski Bistrici in domov prinesli 4 odličja. Uspešni tudi športni strelci ŠSK COAL Petišovci.
Lokostrelstvo

V Ilirski Bistrici se je minulo soboto odvila 4. tekma za slovenski dvoranski pokal 2022. Nastopilo je 146 tekmovalcev iz 28 klubov. Lendavski lokostrelci so spet dosegli odlične rezultate in domov prinesli kar 4 odličja:

  • 1. mesto: Horvat Kristijan (člani instinktivni lok)
  • 1. mesto: Hozjan Jožef (člani dolgi lok)
  • 2. mesto: Leben Janko (veterani instinktivni lok)
  • 3. mesto: Štuhec Bojan (veterani sestavljeni lok)
  • 13. mesto: Klement Herman (člani goli lok)

Športno strelstvo

Minuli vikend je v Trzinu potekalo drugo največje tekmovanje v športnem strelstvu Skirca Trzin & Walter cup Trzin 2022. Skirca je prepoznavno mednarodno tekmovanje in je uvrščeno v koledar Evropske strelske zveze (ESC) in Mednarodne strelske federacije (ISSF). Vsako leto sodeluje približno 400 nastopajočih, od tega vsi najboljši strelci iz Slovenije in regije. Tekmovanje je v strelskem svetu prisotno že kar 25 let. Na tekmi je poleg vse slovenske “smetane” sodelovalo še 8 držav.

“Od tekmovalcev ŠSK COAL Petišovci so nastopili trije mladi tekmovalci in sicer: Greta Galamboš ki je dosegla v svoji konkurenci Starejše deklice puška 3. mesto, ter si priborila novo kolajno. Ker pa ni bilo discipline Kadetov, sta naša kadeta Milan Galamboš in Nik Jaklin nastopila v zelo močni konkurenci starejših mladincev, med katerimi so bili tudi slovenski reprezentanti, kjer pa je Milan Galamboš pokazal svojo vedno boljšo pripravljenost in se uvrstil na zavidljivo 17. mesto in rezultatsko ni bil toliko daleč od 8. mesta kar bi ga vodilo v Finalni nastop. Nik Jaklin je zasedel 39. mesto.

Naj še omenim, da je na tej tekmi v Trzinu kariero v disciplini Zračna Puška zaključil največja Slovenska legenda strelstva, naš večkratni dobitnik olimpijske medalje Rajmond Debevec. Na tekmi je padel tudi nov državni rekord med člani/članicami in sicer lanskoletna olimpijka iz Tokia, Živa Dvoršak, je izboljšala rezultat za 0,4 kroga, kateri sedaj znaša 631,2 kroga, kar je že osupljivih 10,52 kroga povprečje na strel,” je za naš spletni portal zapisal predsednik SŠK Coal iz Petišovcev, Jože Kopinja.

Judo

V športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava se je minuli vikend odvijal 46. pokal Lendave v Judu, ki je bil še toliko bolj pomemben, saj Judo klub Lendava v letošnjem letu obeležuje 50. let obstoja. Na turnirju je sodelovalo skupno 184 judoistov iz 31 klubov ter sedmih držav. Tekmovalci so tekmovali v naslednjih starostnih kategorijah: Mladinci, mladinke, ml. kadeti, ml. kadetinje, ml. dečki, ml. deklice, st. dečki, st. deklice. Rezultati >>

Nedelja:

Sobota: