VIDEO: Odprtje letošnjega Tedna vseživljenjskega učenja se je odvilo v Lendavi

Nacionalno odprtje 26. tednov vseživljenjskega učenja je 3. septembra 2021 potekalo v Koncertni in gledališki dvorani Lendava, in sicer sta pod pokroviteljstvom Občine Lendava in podpori občin Dobrovnik, Kobilje, Turnišče in Črenšovci, Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, Zveze Romov Slovenije in Zveze Preporod.
Nacionalni koordinator TVU Andragoški center Slovenije in območni koordinator Ljudska univerza Lendava sta pripravila pester program, na katerem je Mateja Ribič, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti odprla 26. tedne vseživljenjskega učenja, slavnostni govorec, Štefan Kardoš, učitelj na DSŠ Lendava, pisatelj in prejemnik Kersnika pa je goste opomnil, kako pomembno je učenje v posameznikovem življenju.

Na prireditvi so podelili priznanja zglednim učečim se iz pomurske regije za leto 2021, in sicer: Urški Fartelj iz Murske Sobote, Cilki Jakelj iz Ljutomera, Ferencu Horváthu iz Lendave, Anni Car iz Dobrovnika in Lauri Kovač iz Lendave. 26. tedni vseživljenjskega učenja bodo potekali od 6. septembra do 10. oktobra 2021 po celi Sloveniji, v okviru le-teh pa bodo organizirane različne promocijske aktivnosti, s katerimi se v skupnosti spodbuja učenje ter skupne akcije, ki jih območni koordinatorji prirejajo skupaj z nacionalnim koordinatorjem Andragoškim centrom Slovenije, med njimi pa najbolj izstopa Parada učenja, dan učečih se skupnosti, ki bo 15. septembra na 16 različnih lokacijah po Sloveniji.