FOTO: Vesela Podoknica Nedeljskega na stolpu Vinarium

Včerajšnji petek pozno popoldan in zvečer je bilo na stolpu Vinarium prav veselo, saj je podokničarska ekipa Nedeljskega Dnevnika pripravila prireditev “podoknica Nedeljskega,” ki se odvija že 33 let.
Ekipa Podoknice Nedeljskega je s Podokničarjem in njegovo lestvijo v triintridesetih letih svojega delovanja po dolgem in počez obredla domala vso Slovenijo, včerajšnji petek pa so obiskali stolp Vinarium. Gre za prireditev, na kateri se predstavi kraj in s pomočjo katere obudijo čase, ko so fantje dekliške “všečke” in poljube zbirali še s pomočjo petja, lestve in s trkanjem na okno. Na dogodku so se predstavila domača društva in glasbeniki iz naše okolice, za vodenje prireditve je poskrbel podokničar Franc Pestotnik za glasbo med prireditvijo pa ansambel Skok.

Na prireditvi so sodelovala domača društva: Turistično društvo Dolina, Romano Jilo Dolga vas, ljudski pevci in godci Gaberski Mantraši KD Zarja Gaberje, folklorna skupina FD Prekmurje Lendava in Vinski vitezi Društva vinogradnikov Čentiba.

Predlagatelj podoknice s kulturnim programom je bil Zavod za turizem in razvoj Lendava v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti OI Lendava ob podpori občine Lendava.

FOTO: Tomaž Galič