FOTO: Veržej: “Tečem, da pomagam!”

Praznovanje 100 letnice Lions organizacije po vsem svetu se prepleta tudi z aktivnim delom Lions klubov v Sloveniji, ki delujejo že 25 let, ter z vsakoletnim projektom Lions Distrikta Slovenije, Sodelovanje vseh treh pomurskih Lions klubov pri svojem humanitarnem delovanju je zelo povezovano, prav z različnimi predvsem ranljivejšimi skupinami in posamezniki.

Pobuda, da letos skupaj ponudijo roko in pomagajo Vzgojnemu domu Veržej v sklopu OŠ Veržej je bila z veseljem sprejeta. Pri svojem delu se trudijo, da varovance Vzgojnega doma aktivno vključujejo v delo šole in okolja. Ob tem dnevu sodelovanja na tematiko “Tečem, da pomagam.” smo vključili vse otroke vzgojnega doma in šole ter Društvo slepih in slabovidnih iz Murske Sobote, da so predstavili svojo dejavnost, svoje težave, ter svoj pogled na delo in življenje.  Šolarji so razstavili svoje izdelke,  pekli slastne palačinke, vsak pa je lahko prispeval prostovoljni denarni znesek, poleg simbolične startnine za sodelovanje v hoji ali teku. Marianum Veržej, in Lončarska delavnica, sta pripravila male ploščice iz gline kot spomin na ta dan sodelovanja.

Številni udeleženci vseh generacij so prehodili ali pretekli krog ali dva na šolskem igrišču, izkusili kako je slep premagovati vsakdanje ovire  z zavezanimi očmi in čepki v ušesih. Tako  smo predstavili dve zgodbi in soočili dva svetova ljudi – posameznikov, katerih življenje teče po drugačnih smernicah vsakdana. Prav vsi od njih pa imajo svoje potenciale, težave, izkušnje ter spoznanja in ravno to smo želeli spoznati, deliti in prispevati s humanitarno noto za boljše delo in življenje. Odkrito  so z nami delili svoje izkušnje, želje in spoznanje.

Vzgojni dom pri OŠ Veržej nujno potrebuje novo opremo ter predvsem pleskanje obstoječih prostorov. Tako bodo z zbranimi  sredstvi  (1.100 EUR) prispevali pleskanje sten prostorov doma.

Prireditve so se udeležili člani Lions Klubov Lendava, Murska Sobota in Ljutomer, ob sodelovanju OŠ Veržej.