FOTO: Verona Nedelko iz Odrancev jih je včeraj obrnila 100

Tudi v Odrancih imajo svojo -stoletnico namreč. Med najstarejše občane je dobrega zdravja včerajšnji torek prestopila Verona Nedelko. V domači hiši jo je pozdravil tudi župan Občine Odranci, Ivan Markoja.
Čeprav je v minulih treh, štirih letih stoletnikov bilo precej manj kot leta poprej, predvsem zaradi vihre prve svetovne vojne, ko se je rojevalo bistveno manj otrok, je v naslednjih letih moč pričakovati, da se bo število slednjih vnovič počasi zviševalo. Slabo leto dni po spopadih, ko je trpel domala celoten svet, natančneje 10.12.1919 in nekaj mesecev po pripojitvi Prekmurja k matični domovini Sloveniji, se je v kmečki družini rodila Verona Nedelko.

“Današnji torek smo v Občini Odranci še posebej ponosni, saj smo v obstoju občine dočakali, da imamo med nami slavljenko občanko, gospo Verono Nedelko, ki prav danes praznuje stoti rojstni dan. Župan Ivan Markoja in članici KORK-a Odranci smo jo obiskali na domu in kot vidite, je gospa Verona še dobrega zdravja. Želimo ji še obilo zdravih, srečnih in zadovoljnih let med svojimi najdražjimi,” pa so sporočili iz Občine Odranci.