FOTO: Velikonočni okrasitvi v Dolgi vasi in Nedelici

Tako v Nedelici kakor tudi v Dolgi vasi so v minulih dneh poskrbeli za velikonočni okrasitvi. V Nedelici so krasili člani Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica, v Dolgi vasi pa krajani tamkajšnje krajevne skupnosti ob pomoči gasilskega društva.
Dolga vas

Krajani Dolge vasi so okrasitev v središču vasi tik ob glavni prometnici postavili včerajšnjo nedeljo, za izdelavo vsega pa so žrtvovali minuli sobotni popoldan. V okrasitev so, poleg zajčkov, vključili tudi nepogrešljivega nogometaša iz slame, katerega so oblekli v dres nogometnega kluba Olimpija.

Nedelica

“Ob bližajočih se velikonočnih praznikih so tudi letos člani Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica okrasili vhod v vas. Figure kokoši, zajčkov, petelina in jajc so nastajale več mesecev, v obliki popoldanskih delavnic. Zelo aktivni so bili predvsem člani upravnega odbora društva, ki so izdelali še »kürnjek« in ročno izdelane figure ogradili. Poskrbeli pa so tudi za to, da se delo pridnih rok domačinov vidi tudi ponoči, saj je okrasitev osvetljena. Vabljeni, da si velikonočno okrasitev, ki se nahaja ob cesti Turnišče–Nedelica, ogledate tako podnevi kot tudi ponoči.”