FOTO: Velikonočna procesija po lendavskih ulicah

Včerajšnjo nedeljo so se v cerkvi sv. Katarine oglasili zvonovi, ki so že tradicionalno naznanjali in vabili vernike k velikonočni vstajenjski procesiji. Te so se udeležili tako slovensko- kakor tudi madžarsko govoreči verniki, po tem, ko je to po opravljeni slovenski sveti maši naznanil tukajšnji župnik, Martin Dolamič Konrad.
“Velika noč je največji krščanski praznik. Ta dan se spominjamo vstajenja Jezusa Kristusa od mrtvih. Jezus Kristus nas je s svojim trpljenjem in smrtjo odrešil, kar pomeni, da greh in smrt nimata zadnje in dokončne besede v našem življenju, ampak nam je Jezus s svojim vstajenjem od mrtvih odprl pot v večno življenje,” je bilo moč slišati pri sveti maši.

Po starodavni slovenski navadi so po župnijah vstajenjske procesije z Najsvetejšim po ulicah mesta – tako tudi zunaj cerkvenih zidov kristjani pokažejo radost največjega praznika verovanja (procesija je letos potekala mimo Občine, sodišča, po enosmerni ulici vse do krožišča, kjer so se obrnili in vrnili mimo knjižnice, Občine nazaj do cerkve).