FOTO: Včerajšnji veter nekaj nevšečnosti povzročil tudi na našem območju, gasilci v Srednji Bistrici in Gomilici krotili ogenj

Včrajšnji močan veter, ki se je umiril šele po polnoči, je tudi v naših krajih povzročil obilico nevšečnosti. Gasilci so bili na nogah po praktično celotnem Pomurju, v Gomilici so ob osmih zvečer in v Srednji Bistrici nekaj minut po pol četrti uri zjutraj krotili tudi rdečega petelina. V Lendavi je veter odnašal strešnike, prevračal smetnjake, porušil smreko ki je padla na telefonski kabel in ga pretrgala in mečkal vrtne lope ter odkrival strehe. Poglejmo …
Požar

Ob 20.02 je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v naselju Srednja Bistrica, občina Črenšovci. Na objektu velikosti 10×10 metrov je delno pogorela streha, notranji del je pogorel skoraj v celoti. Požar so pogasili gasilci PGD Črenšovci in Sredna Bistrica. Ob 3.41 je v Gomilici, občina Turnišče, gorelo gospodarsko poslopje velikosti okoli 150 m2. V požaru poslopja, ki je v celoti pogorel so uničeni osebno vozilo ter nekaj stare kmetijske mehanizacije. Požar so pogasili gasilci PGD Gomilica, Turnišče, Renkovci in Nedelica, gasilci PGD Gomilica so ostali na gasilski straži.

“Malo po 20. uri je v Srednji Bistrici prišlo do požara na gospodarskem poslopju. Pri tem je delno zgorelo ostrešje gospodarskega poslopja in odprte delavnice ter dva prostora drvarnice z drvami. Pri požaru je bilo poškodovano različno električno orodje. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 15.000 evrov škode. Vzrok požara policisti še ugotavljajo.

Na gospodarskem poslopju v Gomilici pa je do požara prišlo malo pred 4. uro danes domnevno zaradi napake na osebnem vozilu. Požar je v celoti uničil osebni avtomobil, znamke Renault Clio in ostrešje gospodarskega poslopja ter nekaj orodja in strojev. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 10.000 evrov škode,” pa so sporočili iz policije.

Fotografije iz Srednje Bistrice:

Veter

– Ob 15.00 je v lendavskih goricah, občina Lendava, veter porušil manjšo leseno lopo. Na kraju dogodka so bili gasilci PGD Lendava. Močan veter je podrl drevo na cestišče v Gaberju in v Dolgovaških Goricah. Gasilci PGD Gaberje so drevo odstranili.

– V naselju Brezovica, občina Valika Polana, je veter podrl drevesi čez cesto. Obveščene so bile pristojne služne v občini Velika Polana in podjetje Pomgard.

– Ob 18.58 je v Beltincih veter odpihnil dva strešnika. Posredovali so gasilci PGD Beltinci.

– V Bakovcih je veter prestavil trampolin na lesen skedenj. Posredovali so gasilci PGD Bakovci, ki so odstranili trampolin. Na Zadružni ulici v Černelavcih je veter podrl električni drog. Obveščeno je podjetje Elektro Maribor. Kraj dogodka so varovali gasilci PGD Černelavci. V Krogu je veter s hiše strgal dve valovitki, posredovali so gasilci PGD Krog. Veter je poškodoval okno na telovadnici OŠ I Murska Sobota kraj so si ogledali gasilci PGD Murska Sobota ter pristojno službo.

– V naselju Gederovci je močan veter podrl drevo na osebno vozilo in cestišče. Drevo je občan odstranil.

– Na razdelilni transformatorski postaji Mačkovci, na izvodu vod Grad, je prišlo do izpada električne energije. Delavci Elaktra Maribor so napako odpravili. Električne energije ni imelo 360 odjemalcev. Ob 14.22 je v Lemerju, občina Puconci, močan veter porušil drog električne napeljave. Obveščena je bila služba Elektra Maribor. V naselju Prosečka vas je močan veter podrl drevo čez cestišče. Odstranili so ga gasilci PGD Prosečka vas.

– Ob 16.07 je v Gradu veter odkril 10 kvadratnih metrov strehe. Posredovali so gasilci PGD Grad.

– V naselju Serdica so gasilci PGD Serdica odstranili dve drevesi s cestišča.

– Ob 14.59 se je v Hodošu, smer Dolenci, podrlo drevo čez cesto. Obveščena je bila pristojna služba občine Hodoš.

– V naselju Radomerje je močan veter nevarno nagnil drevo nad cestišče. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje. V naselju Ljutomer so delavci Nograda odstranili drevo, ki je padlo na cestišče. Posredovali so tudi gasilci PGD Ljutomer, ki so odstranili eno drevo, ki je padlo na hišo in eno, ki je ogrožalo hišo. V Spodnjem Kamenščaku so gasilci PGD Ljutomer in Spodnji Kamenščak odstranili drevo z gospodarskega objekta. V Stročji vasi so gasilci PGD Ljutomer in Stročja vas očistili ostrešje stanovanjske hiše, ki jo je odkril veter.

– V naselju Kraljevci, Občina Sveti jurij ob Ščavnici je bilo podrto drevo čez del cestišča. Obveščeno podjetje za cestno infrastrukturo.

– V Kobiljščaku in v Zgornjem Kocjanu je veter delno odkril streho dveh stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Kapela ki so strehi pokrili. V Hrastje-Moti in v Radenskem vrhu je veter podrl drevo na cesto, katero so odstranili gasilci PGD Hrastje mota in Radneci-Boračeva.