FOTO: Včerajšnji popotresni sunek: Škoda nastala tudi v Murskem Središću, HKD Pomurje iz Lendave že zbira pomoč za rojake

Včerajšnji popotresni sunek, ki je stresel tudi naše kraje, je nekaj škode povzročil v nam sosednjem Murskem Središću. Škoda je nastala predvsem na strešnikih in dimnikih, na delu so bili gasilci. Med tem pa so se včerajšnji dopoldan oglasili tudi iz Hrvaškega kulturnega društva Pomurje iz Lendave, saj želijo pomagati svojim rojakom.
Nekaj škode po včerajšnjem močnem popotresnem sunku, ki je razdejal mesto in okolico Petrinje, so opazili tudi v Murskem Središću. Tamkajšnji gasilci so na nekaj večstanovanjskih stavbah prekrili strehe, saj so na tla popadali strešniki, poškodbe so vidne tudi na dimnikih. Nekaj škode je v dvorani tamkajšnje občinske zgradbe, škodo in sanacijo si je ogledal tamkajšnji župan Dražen Srpak.

Hrvaško kulturno društvo (HKD) Pomurje pričelo z zbiranjem pomoči za rojake

Včerajšnji pozni popoldan se je na naše uredništvo obrnil predsednik HKD Pomurje iz Lendave in predsednik Zveze hrvaških društev v Sloveniji, Đanino Kutnjak. Kot je zapisal v elektronskem sporočilu, ta vabi vse ljudi, ki želijo pomagati, da to lahko storijo v obliki donacij hrane z daljšim rokom trajanja, higienskih potrebščin ter odej. “Vse navedeno nam lahko pomagati željni prinesejo v prostore HKD Pomurje, na Glavno ulico 28 v Lendavi, danes (v sredo) in jutri (v četrtek), od 30. do 31. decembra, od 10. do 14. ure.”

Že sicer pa je Slovenija že včeraj poslala Hrvaški najpotrebnejše: ogrevane mobilne enote, bivalne kontejnerje, ogrevane šotore ter agregate. Prva pomoč je prispela že včeraj.