FOTO: Včeraj so se začele priprave na prihajajoči Pomurski galop

V začetku letošnjega aprila se je zaključilo prvo tehnično usklajevanje organizacije prireditve Pomurski galop. V svoji četrti izdaji se prireditev znova vrača v Lendavo, na sporedu pa bo 6. julija. Priprave na omenjeno prireditev so se pričele včeraj z ureditvijo galopske steze.
Celodnevna prireditev Pomurski galop bo letos na sporedu 6. julija in sicer v Lendavi. Organizatorji so se, kot kaže, uspeli dogovoriti z lastnikom zemljišča nasproti Term Lendava, kateri letos za izvedbo tekmovanja ni imel zadržkov. Tehnično usklajevanje, to je usklajevanje med Društvom ljubiteljev konj, Pomursko madžarsko samoupravno narodno skupnostjo in Občino Lendava je bilo konstruktivno, lastnik zemljišča, to je Jožef Magyar, pa bo zemljišče ponudil v brezplačno uporabo.

Dirka v galopu je dolga 1100 metrov, tekmovalci pa bodo nastopili v dveh kategorijah: Najprej bodo dirkali predstavniki madžarske manjšine, nato slovenski jahači, saj bo zmagovalec predstavljal Slovenijo na galopu v Budimpešti. Na takšni prireditvi se ne uporablja biča in ostrog, je pa obvezna uporaba vseh zaščitnih elementov tako tekmovalca, konja kakor tudi proge.