FOTO: Včeraj pričeli s polaganjem umetne trave

Za Dvojezično srednjo šolo v Lendavi v sklopu prihajajoče nogometne akademije Nafte 1903 že dlje časa z vmesnimi ustavitvami poteka gradnja in ureditev nogometnega igrišča z umetno travo. Temeljni kamen je bil položen 29. maja 2018, kmalu za tem je stekla gradnja. Podlago za položitev umetne trave so položili že lanskega avgusta, včeraj pa je madžarsko podjetje Pharos 95 le pričelo s položitvijo umetne trave.
Nogometna akademija, gradnja slednje bi se sicer po prvotnih načrtih že zaključila, bo svojo infrastrukturo imela na dveh lokacijah in sicer v neposredni bližini Dvojezične srednje šole Lendava (dve nogometni igrišči z umetno travo), ki bodo namenjena vadbi in tekmam selekcij do 13 let ter na lokaciji, kjer bo zgrajena nogometna akademije (pred naseljem Trimlini, za Termami Lendava). Temeljni kamen za omenjeni dve nogometni igrišču za Dvojezično srednjo šolo Lendava je bil položen 29. maja 2018, kmalu za tem je stekla gradnja in se nato ustavila, težave naj bi povzročala bližnja transformatorska postaja, avgusta lani pa je podjetje iz Madžarske dobilo zeleno luč za dokončanje igrišča, a je bila urejena le podlaga za položitev umetne trave, torej, za položitev umetne trave je bilo potrebno počakati dobrih 5 mesecev. S položitvijo so pričeli včeraj.

Spomnimo: Občina je zemljišče Nogometnemu društvu Nafta 1903 predala v brezplačno dvajsetletno uporabo, po tem pa vsa infrastruktura preide v last Občine.