FOTO: Valete letos odpadle: Na DOŠ I Lendava organizirali e-slovo, v Turnišču prav tako minimalistično slovo

Veliko šolskih dejavnosti, načrtovanih ob koncu šolskega leta, se zaradi koronavirusa na Dvojezični osnovni šoli (DOŠ) I Lendava ni izteklo po prvotnem scenariju. Tako je bilo tudi s prireditvijo ob slovesu devetošolcev. Zaradi trenutnih ukrepov bi v zaprtih prostorih bilo možno organizirati prireditev za zgolj 100 ljudi. Zato so se na šoli odločili, da bodo za 56 devetošolcev organizirali t.i. e-slovo. Minimalistično slovo tudi v Turnišču.
“Snemanje slovesa je potekalo že konec maja, 15. junija pa je vsak devetošolec dobil posnetek le-tega na USB-ključku. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Foto Šimonki, Knjižnici in kulturnemu centru Lendava ter RTV uredništvu oddaje Hidak – Mostovi, ki so nam bili pri organizaciji našega nenavadnega zaključka nesebični partnerji. Brez njih nam tega dogodka ne bi uspelo tako dobro izvesti.

15. junija je na šoli potekala še svečana podelitev spričeval, na kateri so bili prisotni učenci 9. razreda, njihovi razredniki in vodstvo šole. Šolo zapušča generacija, ki se je bomo še dolgo spominjali. Devetošolce smo pospremili z željo, naj počitnice preživijo čim bolj sproščeno in varno in naj si naberejo novih moči, saj jih jeseni čakajo novi izzivi,” so sporočili iz vodstva šole.

Slovesno, a brez publike in staršev, tudi v Turnišču

Minimalistično slovo brez publike in staršev, kot je to bilo običajno vsako leto, so pripravili tudi v Turniški devetletki. Poslovilo se je 29 devetošolcev, od katerih so štirje vsa leta osnovnošolskega izobraževanja odlični bili štirje.