FOTO: V središču Moravskih Toplic vzpostavil nov Bike center

TIC Moravske Toplice je s podporo Občine Moravske Toplice predvčerajšnjim v središču Moravskih Toplic vzpostavil nov Bike center, katerega uradno odprtje je potekalo danes. V Bike Centru je na voljo za najem več kot 30 raznovrstnih koles in električnih koles. Ob Bike Centru je vzpostavljena tudi enota Soboški Biciklin, ki je nastala s podporo projekta Turizem na kolesih s strani LAS Goričko 2020.
Na destinaciji Moravske Toplice beležijo vedno večji porast kolesarskih turistov in kot opažajo, je ravno kolesarjenje pogost motiv za obisk in tudi vračanje turistov.

“Zelena destinacija Moravske Toplice je od lanskega leta nosilka trajnostnega znaka Slovenia Green,” je uvodoma dejala direktorica TIC Moravske Toplice mag. Sonja Bily in poudarila, da je ravno prejeti bronasti trajnostni znak narekoval odgovornost za sam razvoj turistične destinacije kot top destinacije za kolesarje. Bilyjeva je dodala, da je ideja o vzpostavitvi Bike Centra nastala skupaj z Občino Moravske Toplice v smeri nadgradnje obstoječe ponudbe, saj je povpraševanje po kolesih pretekla leta ponudbo že presegalo. Kot je navedla, vidi v kolesarskem turizmu tudi priložnost za lokalne ponudnike, ki se nahajajo ob kolesarskih poteh.

Župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač je izpostavil pomembnost kolesarskega turizma v občini ter dejal, da je kolesarjenje na destinaciji pomembna storitev, zaradi katere se vrača nazaj vedno več gostov, ki prisegajo na zdrav življenjski slog. Glavač je še poudaril, da vsi ti kilometri kolesarskih poti, kategoriziranih občinskih cest, poljskih in gozdnih poti zahtevajo ustrezno vzdrževanje, kar pa jim v občini Moravske Toplice na srečo uspeva.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je povedal, da se veseli vedno večje uporabe koles in širitve sistema Soboški Biciklin v sosednje občine.

Že sicer pa lendavski Zavod za turizem in razvoj (ZTR) aktivno sodeluje s tamkajšnjim turističnim in informacijskim centrom prav na nivoju kolesarskih poti in kolesarskega sodelovanjha. Kot so sporočili iz ZTR-ja, bo odprtje omenjenega Bike centra pripomoglo k še kvalitetnejšemu sodelovanju, hkrati pa upajo, na še večjo številčnost udeležencev.