FOTO: V spomin na Zalo Görgya

Včeraj dopoldan so se v preddverju Gledališke in koncertne dvorane spomnili na Zalo Györgya, svetovno znanega kiparja, rojenega v Dolnji Lendavi. Spominski program se je sicer začel že v petek, včeraj pa je sledilo polaganje vencev ob njegovem doprsnem kipu in odprtje likovne in fotografske razstave učencev dvojezičnih osnovnih šol ter dijakov Dvojezične srednje šole Lendava. Potekala je tudi podelitev nagrad za najbolje uvrščena dela, odvil pa se je tudi nastop učencev Dvojezične osnovne šole I Lendava.
Ob 160. obletnici rojstva znanega dolnjelendavskega kiparja Györgya Zale, so sicer že v petek na terasi Centra Bánffy odprli razstavo fotografij njegovih desetih najpomembnejših del, ki odražajo kiparjev umetniški razvoj in kvaliteto ustvarjanja. V slavnostnem govoru je Judita Törnar Vida, predsednica Sveta MSNSOL poudarila pomembnost kiparjevega delovanja, njegove povezave z Lendavo.

Prisotni so lahko prisluhnili koncertu zasedbe Akusztikus Trió, na katerem je sodelovala tudi mladinska pevska skupina Župnije Lendava. Po koncertu so si udeleženci ogledali tudi projekcijo o ustvarjanju Györgya Zale.

FOTO: Samira Hartmann