FOTO: V Razkrižju obeležili dan državnosti in 22. občinski praznik

V nekoliko posebnih razmerah, z upoštevanjem predpisanih ukrepov in navodil, so v Razkrižju, v čudovitem in naravnem okolju Centra Zavirje izpeljali prireditev, na kateri so obeležili minuli dan državnosti in hkrati 22. občinski praznik.
“Lep program so nam pripravili posamični nastopi učenk in učencev razkriške osnovne šole. Prireditev so počastili predstavniki Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, vsi s svojimi praporščaki,” je zapisal župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič.

Podeljena so županovo in tri občinska priznanja

Županovo priznanje je podeljeno turističnemu krožku na razkriški OŠ za osvojeno zlato priznanje na 34. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava, občinska priznanja pa Urški Rob iz Veščice za inovativnost pri razvoju naravne kozmetike pod blagovno znamko Thinktura, Emilu Bedekoviču iz Veščice za izvirnost pri pridelavi domačega kisa Čarička in rojaku, ki živi v Ljubljani, Vladimirju Žabotu za pomembne dosežke na literarnem področju in ohranjanje razkriškega dialekta ter v svojih delih izkazane navezanosti na domače kraje.

Podeljena so bila županovo in tri občinska priznanja

Županovo priznanje je bilo podeljeno turističnemu krožku na tamkajšnji osnovni šoli za osvojeno zlato priznanje na 34. državnem festivalu “Turizmu pomaga lastna glava,” občinska priznanja pa so bila namenjena Urški Rob iz Veščice za inovativnost pri razvoju naravne kozmetike pod blagovno znamko Thinktura, Emilu Bedekoviču iz Veščice za izvirnost pri pridelavi domačega kisa Čarička in rojaku, ki živi v Ljubljani, Vladimirju Žabotu za pomembne dosežke na literarnem področju in ohranjanje razkriškega dialekta ter v svojih delih izkazane navezanosti na domače kraje.

Slavnostna govornica na prireditvi je bila zdravnica, prim. mag Branislava Belović, dr. med., spec. pediatrije in socialne medicine. Predstavniki vseh treh veteranskih organizacij so na vsa obeležja osamosvojitvene vojne iz prireditve odnesli in položili vence. Prireditev se je končala s prižigom jubilejnega 30. kresa v počastitev rojstva samostojne Slovenije, ki ga je zanetila najstarejša članica občinskega sveta, Terezija Nemec.

“Sporočilo slovesnosti je bil klic po miru in strpnosti ter reševanju vseh odprtih vprašanj v družbi z dialogom. Odgovornost za to moramo prevzeti vsi, mi na lokalni ravni, še v večji meri pa tisti, ki imajo v rokah največji del oblasti, kar sem tudi sam poudaril v svojem uvodnem, pozdravnem nagovoru,” je zaključil župan.