FOTO: V Radmožancih z minimalnimi finančnimi sredstvi ter z ogromno samoiniciativnega dela praktično v celoti sanirali dvorano vaškega doma

V Radmožancih, ki spadajo med manjše krajevne skupnosti na območju naše Občine, so z minimalnimi finančnimi sredstvi in z obilico lastnega ter samoiniciativnega dela kar sami sanirali dvorano tamkajšnjega vaškega doma. Ostalo jim je sicer še nekaj malenkosti, ki bodo rešene še letošnjo pomlad.
Župan Občine Lendava Janez Magyar ter direktor občinske uprave dr. Mihael Kasaš sta si minulo soboto pozno dopoldan ogledala rezultate sanacijskih del dvorane vaškega doma v Radmožancih. Finančna sredstva za nujno potrebno sanacijo dvorane vaškega doma, ki je tako dobila LED svetila, spuščeni strop s prezračevanjem, nova tla, … je priskrbela Občina Lendava, dela pa so krajani opravili kar sami, s čimer so prihranili nekaj več kot 25.000 evrov. Sledi še sanacija odrskih tal ter še enih vrat v dvorani, za kar bo finančna sredstva prav tako priskrbela Občina Lendava.

Ob županu ter direktorju občinske uprave je bil seveda prisoten tudi predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti, Teodor Lebar. Ta je kronologijo strnil nekako takole: “Leta 2018 smo obnovili talne obloge in zamenjali stare zavese v dvorani vaško gasilskega doma in sicer iz lastnih sredstev. Istega leta je bila osvežena fasada vaško gasilskega doma, kar smo prav tako financirali iz lastnih sredstev, občina Lendava pa je sofinancirala nakup gradbenega materiala v višini 2.000 evrov.

Lansko leto je bil sanacije deležen strop dvorane, saj je bil slednji že dotrajan (star je bil okrog 40 let), osvežene pa so bile tudi stenske obloge v dvorani. Strop v dvorani smo prenovili na način, da smo uredili modularni spuščeni strop ‘Armstrong’ ter zamenjali vsa svetila. Prebelili smo tudi stene in radiatorske cevi. Glede na to, da smo dela izvedli sami, je vrednost materiala znašala 4.807,71 evrov, od tega je Občina Lendava sofinancirala kar 3.757,71 evrov. Zahvala ob tem gre tudi Mariji Sabo, predsednici Turističnega in kulturnega društva Radmožanci, ki je poskrbela, da delavci niso bili lačni. Sledi sanacija odra, ki nas bo, predvidoma, stala 3.200 evrov,” je za naš spletni portal dejal Teodor Lebar, predsednik krajevne skupnosti.

Že sicer pa ob tem velja omeniti, da so v minulih letih krajani zgradili še gasilsko garažo, kot prizidek k omenjenemu vaškemu domu.